9 augustus 2010 In de media

Vitesse verknalt debuut Van den Brom

John van den Brom baal­de gistermiddag na zijn debuut als hoofdtrainer in de eredivisie. Uit­gerekend tegen ‘zijn’ Vitesse ver­loor de 43- jarige Amersfoorter zijn eerste wedstrijd met ADO Den Haag (3-1).

„Ik had me enorm verheugd op de­ze middag”, sprak Van den Brom, die deze zomer overstapte van AG­OVV naar ADO Den Haag. „Ten eerste omdat het mijn debuut was als trainer in de eredivisie. En ten tweede omdat het in GelreDome was, tegen Vitesse, tegen Theo Bos (trainer Vitesse, red.). Nu baal ik, dat ik voor de zoveelste keer heb verloren van Theo.”

Slechts één keer, met AGOVV, wist Van den Brom te winnen van Bos ( toen trainer van FC Den Bosch). Met Jong Ajax won Van den Brom nimmer van het Jong Vitesse van Bos, met wie hij jaren samen voetbalde bij Vitesse. „ Op basis van de eerste helft hebben we onnodig verloren van Vitesse”, baalde Van den Brom. „We heb­ben het zelf weggegeven, want we hadden bij de rust met 2-0 of 3-0 voor moeten staan.”

Hij hekelde de beslissing van arbi­ter ReinoldWiedemeijer, die leid­de tot de 2-1. Na een vrije trap van Dalibor Stevanovic zou in een muur van ADO- spelers hands zijn gemaakt. „Tijdens de wedstrijd had ik al twijfels en nu ik de beel­den heb bekeken is het helemaal duidelijk dat er van hands geen sprake was”, aldus Van den Brom.

Collega Bos was uiteraard een stuk opgewekter. „ Dit is een uitsteken­de opsteker voor mijn jonge ploeg”, aldus Bos. „Het had ook anders kunnen aflopen, maar op basis van de tweede helft is het een terechte overwinning. Vorig seizoen hadden we na vier wed­strijden pas één punt. We gaan er dus sowieso op vooruit.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: