17 januari 2010 In de media

Vitesse verliest eerste competitieduel in 2010

Ondanks een vroege voorsprong door een benutte strafschop van Lasse Nilsson, verliet Vitesse de Goffert met een nederlaag.

Saidi schoot nog voor rust zijn ploeg naar 1-1 en Ramon Zomer kopte na rust de winnende achter Piet Velthuizen binnen: 2-1. Vitesse kreeg het voetballend niet voor elkaar en verloor zo met 2-1 het eerste competitieduel van 2010.
Vitesse opende sterk in de Goffert. De in het oranje gehulde spelers zetten NEC snel vast en werden na vier minuten beloond met de openingstreffer. Lasse Nilsson werd door Ramon Zomer vastgepakt en Luinge legde de bal op de stip. De Zweed schoot onberispelijk binnen: 0-1. In de 3e minuut kreeg Hofs (na goed werk van Pluim) al de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot werd door Babos gered.

Vitesse zakte na de 0-1 weg en terug. Het gaf de thuisploeg de gelegenheid tot voetballen en binnen het half uur was de sgtand daardoor alweer gelijk. Niet goed opstellen leverde Saidi na een hoge bal een vrije schietkans op en hij passeerde Velthuizen in de lange hoek: 1-1. Opvallend genoeg probeerde Vitesse na de tegentreffer weer het spel uit de beginfase op te pakken. Het leverde één kopkans op voor Lasse Nilsson, maar belangrijker, NEC kwam ook niet meer voor het doel van Velthuizen. Fejzullahu en Sarpong probeerden het nog wel van afstand, maar dreigend was het niet.

Ondanks dat Vitesse tweede helft voetballend begon en via Van Diermen een enorme kans kreeg (schot uit corner), was het NEC dat in de 56e minuut op 2-1 kwam. Slecht verdedigen en slecht opstellen bij een vrije trap leverde Ramon Zomer een vrije kopkans op die de verdediger niet onbenut liet. Hij stond al klaar, maar na de tweede Nijmeegse treffer kwam Santi Kolk in het veld voor de laatste dertig minuten. Daarin wa het tempo lange tijd te laag om het de thuisploeg echt lastig te maken. Voetballend herbergt Vitesse de meeste kwaliteit, maar dat deed het te weinig zondagmiddag.

NEC – Vitesse 2-1 (1-1)
‘5 Nilsson 0-1 (pen.); ’27 Saidi 1-1; ’56 Zomer 2-1

Scheidsrechter: Roelof Luinge
Gele kaart(en): Zomer ‘4, Wellenberg ‘7, Saidi ’33, Pothuizen ’40, ’81 Radomski (NEC); Claudemir ’21, Hofs ’40, ’81 Greene (Vitesse)’