18 april 2010 In de media

Vitesse verliest in laatste thuiswedstrijd van Roda JC

Mede dankzij twee treffers van Mads Junker heeft Roda JC met 5-2 van Vitesse gewonnen. De Limburgers hadden in de beginfase weinig te dulden van de zwak startende Arnhemmers en namen al snel een 3-0 voorsprong. Na de aansluitingstreffer van Alexander Büttner vlak na rust leefde de ploeg even op, maar na de 4-2 van Junker was het duel gespeeld.

Bij Vitesse debuteerden zondagmiddag de jongelingen Kodalak en De Ruiter. Voor Marco van Ginkel was het zijn eerste wedstrijd in de basis van Vitesse. Santi Kolk moest na iets meer dan een half uur spelen geblesseerd het veld verlaten. De aanvaller kampte met een heupblessure en moest zich laten vervangen voor Calvin Jong-a-Pin. Door de nederlaag staat Vitesse na 33 speelrondes op een, veilige, veertiende plaats. De nederlaag van Sparta Rotterdam in eigen huis levert de ploeg van Aad de Mos de nacompetitie op, samen met Willem II.

Roda JC kreeg voor rust alle gelegenheid om te voetballen en bij tijd en wijle werd Vitesse van het kastje naar de muur gestuurd. Willem Janssen profiteerde al snel tweemaal en Morten Skoubo zette de Limburgers binnen het half uur 0- 3 door Felixdaal opzij te zetten en Piet Velthuizen te kloppen. De actieve en prima spelende Onur Kaya schoot tien minuten voor een vrije trap prachtig binnen en nadat Alexander Büttner direct na rust 2-3 van maakte, hij profiteerde na goed werk van Claudemir, was alles ineens weer mogelijk voor de jonge ploeg van Theo Bos.

Ondersteund door het publiek leek Vitesse de jacht op Roda JC geopend te hebben. Twintig minuten voor tijd bleef Velthuizen echter staan bij een vrije trap en Mads Junker profiteerde: 2-4. Datzelfde deed de Deen in de blessuretijd om zijn tweede van de middag achter Velthuizen te schieten: 2-5.

Vitesse – Roda JC 2-5 (1-3)
‘4 Jansen 0-1; ’14 Jansen 0-2; ’29 Skoubo 0-3; ’35 Kaya 1-3; ’51 Büttner 2-3; ’69 Junker 2-4; ’90+ Junker 2-5

Scheidsrechter: P. Janssen
Toeschouwers: 17.992
Gele kaarten: Hadouir, Sprockel