10 februari 2010 In de media

Vitesse verliest in Venlo: 2-0

Vitesse heeft zondag tegen VVV met 2-0 verloren. De ploeg uit Venlo kwam in de eerste helft al na tien minuten op een 1-0 voorsprong. Vitesse heeft in deze wedstrijd weinig kansen gecreëerd. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Paauwe uit een vrije trap de 2-0 en was de wedstrijd gespeeld.
VVV was de ploeg die het eerst gevaarlijk werd. Na een afgeslagen corner kon Ahahaoui de bal opnieuw voorgeven. De helemaal vrijstaande Calabro kon wel koppen, maar kon de bal geen richting meegeven. In de tiende minuut was het Ahahaoui die in het strafschopgebied vrij mocht aannemen. Na een mooie actie van Ahahaoui tikte Civard Sprockel de bal, voordat Calabro kon binnentikken, in eigen doel: 1-0.

Direct na de tegentreffer kreeg Vitesse haar eerste grote kans van de wedstrijd. Na een voorzet van Hofs stond Santi Kolk bijna oog in oog met VVV-doelman Begois. Zijn schot kwam recht in de handen van de doelman terecht. VVV was de ploeg die de bal rustig rond speelde en Vitesse het spel liet maken. De Arnhemmers probeerde te voetballen, maar kwamen er niet doorheen. Santi Kolk speelde als eenzame spits en het middenveld vergat een paar keer aan te sluiten. De grootste kans van de wedstrijd was voor Hofs. Na een halfuur spelen was het Dalibor Stevanovic die vanaf rechts een bal over 30 meter bij Nicky Hofs kreeg. Hofs twijfelde niet en schoot de bal in één keer op het doel. Begois was attent en dook de bal uit de linkerhoek. Vlak voor rust was het toch weer VVV dat na een slecht genomen vrije trap van Vitesse gevaarlijk kon worden. Calabro nam de bal aan in het strafschopgebied, maar vergat de bal in te schieten.

De tweede helft begon met een aantal grote kansen voor VVV Venlo. Na 46 minuten waren Calabro en Schaken beide dicht bij een tweede treffer voor VVV. Piet Velthuizen kon op het schot van Calabro nog redding brengen. In tweede instantie kreeg Schaken de bal niet in een leeg Vitesse-doel. In de beginfase van de tweede helft was het doelman Velthuizen die Vitesse na een aantal goede reddingen op de been hield.

Een halfuur voor tijd bracht Theo Bos Alexander Büttner in het veld voor van Diermen. Invaller Büttner was na 65 minuten spelen het dichtst bij een Arnhemse treffer. Na een goede actie van Nicky Hofs kwam Büttner vrij aan de rechterkant. Zijn schot was niet hard genoeg en was zo een makkelijke prooi voor Begois. Vitesse creëerde weinig meer en na een aantal kansen voor VVV was het in de 88e minuut voor de tweede keer raak. Patrick Paauwe krulde een vrije trap van 18 meter in de kruising: 2-0.

VVV Venlo – Vitesse 2-0 (1-0)
’10 Sprockel (e.d.) 1-0, ´88 Paauwe 2-0

Scheidsrechter: Pieter Vink
Toeschouwers: 7.500
Geel: Jong-a-Pin, Pluim, Stevanovic (Vitesse)