2 september 2010 In de media

Vitesse verliest met 1-0 van Cercle Brugge

Vitesse heeft donderdag 2 september het oefenduel tegen Cercle Brugge met 1-0 verloren.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd in de tweede helft gescoord. Arne Naudts was de doelpuntenmaker voor de ploeg van oud-Vitesse speler Bob Peeters. De Belg was blij met de oefenwedstrijd tegen de Arnhemmers. “Buiten natuurlijk Theo Bos ken ik nog een aantal mensen uit de staf. Ik werd benaderd om tegen Vitesse te oefenen. Het is leuk om iedereen weer te zien en om nu met Cercle tegen Vitesse te spelen. Ik heb het al die jaren goed naar mijn zin gehad in Arnhem”, aldus Bob Peeters voorafgaand aan het oefenduel.

Om 17.00 uur begon de wedstrijd op Sportpark Van Caloen. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Arnhemmers. Julian Jenner haalde na een goede actie de achterlijn. Zijn voorzet werd net voordat Lasse Nilsson kon binnenschieten door de keeper van Cercle Brugge gepakt. Het spel golfde de eerste helft op en neer zonder dat er echt grote kansen te zien waren. Vitesse had met veel voetballend vermogen het middenveld in handen. Toch was de grootste kans van de eerste helft voor de ploeg van Peeters. Vijf minuten voor de rust kon Serebrennikov uit een afgeslagen vrije trap ongedekt binnenschieten. Zijn schot van de rand van de zestien werd gepakt door Eloy Room.

In de tweede helft maakte Nacer Barazite zijn debuut voor Vitesse. De nieuwkomer verscheen samen met Genaro Snijders en Alexander Büttner direct na rust aan de aftrap. Vitesse begon met frisse krachten sterk aan de tweede helft. Toch was het Cercle dat twee goede kansen kreeg. Beide schoten van afstand werden gepakt door de goed keepende Room. In de 68e minuut maakte ‘Larry’ Kingston zijn debuut in het geelzwart.

Twintig minuten voor tijd kwam Cercle Brugge op een 1-0 voorsprong. Rechtsbuiten Yang leverde een voorzet op maat af. Aanvaller Naudts kon de bal vrij achter doelman Room koppen. Na de 1-0 ging Vitesse op zoek naar de gelijkmaker. Nacer Barazite kreeg tien minuten voor tijd een grote kans. Zijn schot van ongeveer vijftien meter werd maar net naast getikt door doelman Coppens. Invaller Chanturia was twee minuten later het dichts bij de 1-1. Na een schitterende individuele actie zag hij zijn harde schot net over worden getikt. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren in de laatste minuten en zo verloor Vitesse haar oefenduel in België tegen Cercle Brugge met 1-0. De ploeg van Theo Bos had gezien het spelbeeld zeker recht op een gelijkspel.

Nacer Barazite kwam direct na de rust in het veld. De Arnhemmer maakte zijn debuut voor zijn nieuwe club: “Ik heb vandaag lekker gevoetbald. Het ging wel aardig. Ik wilde graag in de Eredivisie voetballen. Ik had meerdere opties, maar ben erg blij dat ik nu voor Vitesse speel.”

In de uitzending van Vitesse Dichtbij zijn volgende week (woensdag 8 september op Eredivisie Live en donderdag 9 september op TV Gelderland) een samenvatting en enkele reacties te zien.

Cercle Brugge – Vitesse 1-0 (0-0)
’73 Arne Naudts 1-0

Geel: ’90 Wang Yang