15 januari 2012 In de media

Vitesse verliest oefenwedstrijd tegen Schalke 04

Vitesse heeft in Aken een oefenwedstrijd tegen de Duitse topclub Schalke 04 met 2-1 verloren. Vooral na rust maakten de Arnhemmers een goede indruk, vooral door invaller Jonathan Reis.

Vitesse was voor rust duidelijk zoekende. Met Alexander Büttner als linksbuiten en Jan-Arie van der Heijden als vervanger van Guram Kashia achterin ontbrak de logica in het elftal. Vitesse kreeg zelf geen kansen en Schalke scoorde via linksback Fuchs, die ongehinderd het strafschopgebied in mocht lopen.

Na rust kwam Jonathan Reis in de plaats van Julian Jenner en schakelde Vitesse over naar 4-4-2 met Pedersen en Reis als spitsen. maakte Draxler snel 2-0, maar Reis bewees direct zijn klasse door te scoren. De spits kopte even later bijna de gelijkmaker binnen. Vitesse oogde veel gevaarlijker na de rust. Ook Mike Havenaar maakte in de slotfase nog zijn opwachting, waardoor Vitesse nog aanvallender ging spelen. Maar het mocht niet baten, het bleef bij 2-1.

Het scoreverloop: 23′ Fuchs (1-0) 48′ Draxler (2-0) 50′ Reis (2-1)

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Kalas, Van der Heijden, Yasuda, (Chanturia); Van Ginkel, (Havenaar), Aborah, Hofs (Qazaishvili); Jenner, (Reis) Pedersen, Büttner.

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: