24 oktober 2010 In de media

Vitesse verliest ook zonder Theo Bos

Ook zonder de ontslagen hoofdtrainer Theo Bos blijft Vitesse slecht presteren in de eredivisie. Met de interim-hoofdtrainer Hans van Arum op de trainersbank verloor de Arnhemse ploeg zondag in GelreDome met pijnlijke cijfers van FC Utrecht: 1-4.

Vitesse stond al na ruim twee minuten achter. Slobodan Rajkovic, die de vorige wedstrijd bij Roda JC (4-1) had gemist door een handblessure, werkte de bal na een voorzet van Dries Mertens van dichtbij achter zijn eigen doelman Eloy Room: 0-1.

Daarna was Vitesse de aanvallende ploeg. Het team van Van Arum kreeg ook kansen, maar het ontbreken van een echte goalgetter is met het wegsturen van Bos niet opgelost. Lasse Nilsson stuitte voor rust twee keer op Utrecht-doelman Michel Vorm en schoot ook nog een keer uit de draai over. Een kopbal van Nemanja Matic en schoten van Julian Jenner en Ismaïl Aissati waren de andere wapenfeiten van Vitesse in het eerste deel, maar ook hierbij had Vorm telkens een antwoord.

Het fanatieke publiek van Vitesse op de Zuid-tribune schreeuwde om de komst van Marcus Pedersen. De Noorse aanvaller zat voor de eerste keer in de Arnhemse selectie, maar was conditioneel nog niet ver genoeg voor negentig minuten.

Vlak voor rust werd het uit een spaarzame tegenaanval 0-2. Jacob Mulenga ging er vandoor aan de rechterkant, waarna Ricky van Wolfswinkel de bal panklaar legde voor Mertens. Met een bekeken schuiver versloeg hij Room, die kort daarop wel een inzet van Edouard Duplan uit zijn doel tikte.

Utrecht had na rust weinig tijd nodig om het duel in het slot te gooien. Tim Cornelisse schoof de bal van de rechterzijkant in de verre hoek (0-3) en in een counter zorgde Mulenga kort daarna voor 0-4.
Na iets minder na een uur spelen kwam Pedersen in het veld voor Nilsson. Kort daarop scoorde Dalibor Stevanovic met een van richting veranderd schot: 1-4.

Door de nederlaag blijft Vitesse zestiende op de ranglijst. Woensdag is de volgende wedstrijd, thuis tegen PSV.

Vitesse-FC Utrecht 1-4 (0-2)
3. Rajkovic (eigen doelpunt) 0-1, 45. Mertens 0-2, 52. Cornelisse 0-3, 57. Mulenga 0-4, 61. Stevanovic 1-4.

Scheidsrechter: Bossen.
Gele kaarten: Matic (Vitesse).
Aantal toeschouwers: 13.864.

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Sprockel, Rajkovic, Büttner; Pröpper, Matic; Jenner, Aissati, Stevanovic (77.Pluim); Nilsson (59.Pedersen).