3 december 2010 In de media

Vitesse verliest van FC Groningen: 4-1

Vitesse heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen met 4-1 verloren. De ruststand in Groningen was 0-0, maar in de eerste twintig minuten na rust besliste FC Groningen het duel door drie keer te scoren. Vitesse deed nog wel wat terug via Pedersen, maar Groningen had het laatste woord op de koude vrijdagavond.

Ondanks het goed uitziende speelveld hadden beide ploegen toch moeite om zich staande te houden en was het in de beginfase aanpassen aan de situatie. Aan Groningen-zijde betaalde Koen van de Laak hier al vroeg de tol van. De onfortuinlijke middenvelder kwam verkeerd uit een simpel ogend duel en moest per brancard van het veld.

Het duurde dan ook even voordat het duel enigszins op temperatuur kwam. FC Groningen leek zo nu en dan met een offensief te komen, maar vooral halverwege de eerste helft bleef het bij schoten buiten de zestien meter. Ismail Aissati had in de 22e minuut nog de grootste kans. Na een fraaie kapbeweging ramde de middenvelder de bal snoeihard tegen de lat.

Tim Matavz was voor rust het meest dicht bij een Groningse treffer, maar zowel in de openingsfase als in de 35e minuut ging zijn kopbal over. Vlak voor rust waren de Arnhemmers voor een tweede maal bij de 1-0, maar de prima aanval werd door Stevanovic voorlangs geschoten. De derde grote mogelijkheid had zeker een treffer moeten zijn, maar alleen voor doelman Luciano schoot Genaro Snijders naast. De kans in de 44e minuut was zeker een opwarmer geweest voor Ferrer en zijn mannen.

Acht minuten na rust kreeg FC Groningen een penalty. Het was Groningen-speler Tadic die buitenom ging bij Felixdaal. De Vitesse-verdediger maakte een overtreding en Haverkort legde de bal op de stip. Granqvist schoot de bal rustig achter Room, 1-0 voor FC Groningen.

Na de penalty ging Vitesse op zoek naar de gelijkmaker. In tien minuten tijd probeerde de Arnhemmers het vooral met schoten van afstand. Schoten van Stevanovic en Matic gingen over de goal van Luciano. Toch was het Groningen dat in de 63e minuut op 2-0 kwam. Matic schoot de bal tegen Matavz aan en zo verdween de bal achter Eloy Room. Vier minuten later was het weer raak voor FC Groningen. Invaller Andersson krulde de bal op schitterende wijze achter Eloy Room en zo kwam Groningen op een 3-0 voorsprong.

Tien minuten voor tijd kwam Vitesse terug in de wedstrijd. Matic had het overzicht en gaf de bal door de lucht aan invaller Pedersen. De Noor bedacht zich geen moment en schoot de bal uit de lucht achter Luciano. Lang was het verschil geen twee doelpunten. Een minuut na de Arnhemse treffer was het Sparv die de vierde treffer voor Groningen binnenschoot.