20 februari 2011 In de media

Vitesse verslaat De Graafschap

Lange tijd leek het er zondagmiddag in het Gelredome op dat De Graafschap met de volle buit terug zou gaan naar Doetinchem. De gasten hadden verreweg de beste kansen, maar moesten toezien hoe Vitesse onverdiend met 2-0 won.
Debutant Wilfried Bony en Nemanja Matic scoorden in de 72e en 84e minuut.

Tot de doelpunt van Bony bakte Vitesse er helemaal niets van in het eigen Gelredome. De bezoekers hadden verreweg de beste kansen, al werd de ploeg van scheidend trainer Darije Kalezic daarbij wel een paar keer flink geholpen door de defensie van Vitesse.

Zo speelde linksback Michihiro Yasuda in de 28e minuut de bal steenhard terug op doelman Eloy Room. Die hield de bal weliswaar binnen, maar bood daardoor wel Hugo Bargas een niet te missen kans. De aanvaller – vervanger van de geschorste Rydell Poepon – schoot evenwel voor een leeg doel voorlangs.

Dik tien minuten later kopte oud-Vitessenaar Youssouf Hersi tegen de paal na een goede voorzet vanaf links van Purrel Fränkel, die andere oud-speler van de Arnhemmers in het blauw-wit. Vitesse stelde daar bar weinig tegenover, al was Haruna Babangida op slag van rust dichtbij een treffer. Zijn schot ging via doelman Boy Waterman naast.

Albert Ferrer greep in en bracht direct na rust Bony voor de tegenvallende Marco van Ginkel. De van Sparta Praag overgekomen spits was lange tijd onzichtbaar, totdat Davy Pröpper hem in de 72e minuut richting Waterman stuurde. Bij ongeveer zijn eerste balcontact was het direct raak: 1-0.

Die voorsprong was tegen de verhouding in, want het waren opnieuw de Superboeren die na rust de beste kans hadden. Bargas mocht na een slippertje van Frank van der Struijk in de 53e minuut alleen op Room af, maar zijn schot raakte opnieuw de staander.

De 2-0 van Matic in de 84e minuut was puur voor de statistieken, want het verzet van De Graafschap was na de onterechte achterstand gebroken. Dat de Servische middenvelder nog in het veld stond, was te danken aan de verder goed leidende Richard Liesveld. Hij verzuimde drie minuten na rust een elleboog in het gezicht van Peter Jungschläger te bestraffen met rood.