16 december 2012 In de media

Vitesse verspeelt in laatste minuut overwinning op RKC

Vitesse heeft in de uiterste slotfase van het duel met RKC Waalwijk naast de winst gegrepen. De Arnhemmers leken met de schrik vrij te komen, maar het laatste schot van de wedstrijd was raak voor de bezoekers (2-2).
Vitesse, met de achttienjarige aanvaller Brahim Darri die zijn basisdebuut in de Eredivisie maakte, begon sterk en Wilfried Bony zorgde al na acht minuten voor de openingstreffer. De spits kopte een voorzet van Tomás Kalas in de uiterste hoek buiten bereik van Jeroen Zoet. Voor Bony een opluchting; in de afgelopen twee duels met VVV-Venlo (3-1 verlies) en Roda JC (3-0) bleef hij droog staan.

Vooral via de rechterkant stichtte Vitesse gevaar en daarbij nam Kalas het voortouw. De opkomende rechtsback had na een half uur opnieuw een goede voorzet in huis, maar Jonathan Reis kon niet profiteren van de grote kopkans. Op slag van rust kreeg Teddy Chevalier nog een aardige kans, maar zijn inzet werd prima gekeerd door Piet Velthuizen.

Na rust ging Vitesse echter slordig spelen en kreeg RKC Waalwijk langzaam maar zeker meer hoop op een doelpunt. Twintig minuten voor tijd leek het erop dat RKC de verrassende gelijkmaker ging maken. Chevalier brak door en legde de bal af aan de mee opgekomen Nourdin Boukhari. De middenvelder rondde af, maar stond buitenspel bij het moment van afspelen en werd terecht teruggefloten door Reinold Wiedemeijer.

Enkele minuten later stond dan toch de 1-1 op het scorebord. Theo Janssen, die vanwege zijn fletse spel al werd uitgefloten door de supporters, werd de schlemiel. De middenvelder kopte te kort terug op Velthuizen, waardoor Chevalier er als de kippen bij was om de gelijkmaker binnen te schieten.

Het Arnhemse publiek in stadion Gelredome raakte even later weer enthousiast toen invaller Simon Cziommer een voorzet van opnieuw Kalas snoeihard in de hoek wist te koppen. Daarmee leek Vitesse met de schrik vrij te komen, maar in de laatste minuut van de blessuretijd ging het toch mis. Sander Duits hielp RKC Waalwijk met het nodige geluk aan een punt. Zijn afstandsschot veranderde van richting door Guram Kashia, waardoor Velthuizen op het verkeerde been stond.

Door het teleurstellende gelijkspel profiteert Vitesse niet van het puntenverlies dat PSV zaterdag leed tegen NEC. De Arnhemmers hebben 35 punten, twee minder dan de Eindhovenaren en FC Twente. RKC Waalwijk staat in de middenmoot met 21 punten.

Voetbal International / Foto’s SV

Hoofdsponsor: