19 juli 2012 In de media

Vitesse verspeelt voorsprong

In de slotseconden heeft Vitesse een overwinning in het kwalificatietoernooi voor de Europa League laten glippen.
De ploeg van trainer Fred Rutten leek een zwaarbevochten 4-3 zege binnen te slepen, maar liet zich vlak voor het eindsignaal verrassen door thuisploeg Lokomotiv Plovdiv. Het werd 4-4 in Bulgarije.

Na dik twintig minuten spelen was het Jonathan Reis die namens Vitesse te score opende. Lang kon de Arnhemse ploeg niet van de voorsprong genieten, want twee minuten later stond het 1-1. Een omhaal van Todorov verdween in het doel van keeper Piet Velthuizen. Marco van Ginkel wist na een half uur spelen een vrije trap van Nicky Hofs binnen te koppen en bracht daarmee de stand op 1-2. Met die stand gingen beide ploegen de rust in.

Lokomotiv Plovdiv kwam scherp uit de startblokken en wist al na twee minuten de stand gelijk te zetten. Lazarov was de doelpuntmaker. Wilfried Bony, vorig seizoen de uitblinker bij Vitesse, liet zijn voeten spreken en verschalkte in de 52e minuut de doelman van Plovdiv.

Toch was het opnieuw Lazarov die Plovdiv langszij bracht. De verdediging van Vitesse stond weer te schutteren en moest voor de derde keer de gelijkmaker toestaan. Een kwartier voor tijd was het echter Van Ginkel die zijn tweede van de avond mocht maken. Met de 3-4 voorsprong leek Vitesse de wedstrijd uit te spelen, maar in de slotseconden was het invaller Tassio die de hoop bij Lokomotiv Plovdiv nieuw leven inblies. Hij bracht de eindstand op 4-4.

De return is volgende week in Arnhem. Vitesse komt uit in de tweede voorronde van de Europa League.