16 december 2012 In de media

Vitesse verspeelt zege in blessuretijd

Vitesse heeft opnieuw punten verloren in de eredivisie. Een week na de 3-1 nederlaag tegen VVV-Venlo werd het 2-2 tegen RKC Waalwijk.
De Arnhemmers verzuimen daardoor op hetzelfde puntenaantal te komen als PSV en FC Twente, de koploper en nummer twee.

Wilfried Bony was aanvankelijk weer eens belangrijk voor Vitesse. De spits kopte in volkomen vrije positie al na acht minuten een voorzet van Tomas Kalas achter de kansloze doelman Jeroen Zoet. Het betekende de zestiende competitietreffer van Bony.

Voorspelbaar
Vitesse verzuimde na dat snelle openingsdoelpunt door te drukken. Weliswaar had de ploeg een groot veldoverwicht, maar de aanvallende acties waren in de uitvoering veel te traag en te voorspelbaar. Desondanks kreeg Vitesse nog voor de rust mogelijkheden de marge te verdubbelen. Theo Janssen en Jonathan Reis verzuimden dat.

RKC kwam in de wat saaie eerste helft nauwelijks in het stuk voor. Alleen kort voor de pauze was de Waalwijkse ploeg dicht bij een doelpunt. Doelman Piet Velthuizen verwerkte de inzet van spits Teddy Chevalier bekwaam tot hoekschop.

Na de rust kwam RKC wat beter in de wedstrijd. Dat was niet alleen de eigen verdienste, maar ook een gevolg van het enigszins slappe spel van Vitesse. Met Nourdin Boukhari als belangrijke schakel zette RKC steeds meer druk op de defensie van Vitesse.

Dik tien minuten voor tijd had dat succes. Janssen reageerde niet attent bij een aanval van RKC, waarna Chevalier gemakkelijk de 1-1 kon binnen tikken.

Rouwstemming
Lang plezier had RKC niet van die gelijkmaker. Drie minuten later bracht Simon Cziommer de thuisclub opnieuw op voorsprong. Hij kopte een voorzet van Kalas, die met twee assists erg waardevol was, achter doelman Zoet.

Voldoende voor de winst was dat evenwel niet. In blessuretijd zorgde Sander Duits voor een rouwstemming in het Gelredome.

NuSport / Foto’s SV

Hoofdsponsor: