28 juni 2012 In de media

Vitesse verwacht zo’n vierhonderd Bulgaarse fans

Vitesse verwacht voor de thuis­wedstrijd tegen Lokomotiv Plov­div in GelreDome, op 26 juli, zo’n vierhonderd Bulgaarse voetbalsup­porters.
Dat is althans de eerste in­dicatie die de Bulgaren aan de Arn­hemse club hebben gegeven, zegt woordvoerster Ester Bal.

Voor de wedstrijd tegen de ‘Smur­fen’, zoals een bijnaam van Loko­motiv luidt, geldt vrije kaartver­koop. Seizoenkaarten en parkeer­kaarten zijn voor het duel in de tweede voorronde van de Europa League niet geldig. Tickets zullen zaterdag in de verkoop gaan.

De Arnhemse club heeft ervoor ge­kozen de tarieven voor de eerste Europese wedstrijd in tien jaar tijd laag te houden, zegt Bal: „We spe­len oefenwedstrijden waarbij je meer voor een kaartje betaalt dan voor de wedstrijd tegen Lokomo­tiv Plovdiv.”

Wie een plaats wil op de Noord ­of Zuid-Tribune moet in de voor­verkoop 8,50 euro neertellen. De prijzen voor Oost en West zijn res­pectievelijk 12,50 en 20 euro. Wie op de dag van de wedstrijd een kaartje koopt, betaalt een prijs die 3,50 euro per kaartje hoger ligt.

Voor kinderen onder de 13 gelden prijzen van 5 tot 12 euro, afhanke­lijk van de tribune. Overigens is het de vraag of er veel jeugd aan­wezig zal zijn: „ Het aanvangstijd­stip is nog niet bekend. Het wordt óf 19.00 uur, óf 21.05 uur. In het laatste geval is het met kleine kin­deren niet zo handig”, zegt Bal.

Dat de Europese wedstrijd tegen Lokomotiv leeft in Arnhem, is dui­delijk. Maar Vitesse vindt het moeilijk om in te schatten hoeveel mensen er donderdag 26 juli in GelreDome op de tribune zullen zitten, zegt de woordvoerster.

„ Het is natuurlijk vakantie. Maar we gaan er vanuit dat de Vitesse­supporters die wel in het land zijn, er graag bij willen zijn.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: