7 december 2012 In de media

Vitesse via de sneeuw richting Venlo

De selectie trainde vrijdagmorgen op het vrijwel sneeuwvrije kunstgrasveld op Papendal. Heel veel oefeningen ter voorbereiding op het duel van zondag met VVV-Venlo kon hoofdtrainer Fred Rutten niet doen. Desondanks had iedereen het prima naar in en met de sneeuw.
"Met dank aan Achterberg", sprak technisch directeur Ted van Leeuwen vanaf de zijlijn. "Zij hebben het veld in no-time sneeuwvrij gemaakt waardoor we toch nog op een redelijke manier hebben kunnen trainen." Tijdens de training werd het alsnog alsmaar witter door de sneeuw die het op veld neerdaalde.

"Je moet je aanpassen aan de omstandigheden", aldus Fred Rutten direct na de training. "We hebben in ieder geval kunnen trainen, weliswaar op een iets andere manier, maar de hoeveelheid sneeuw heb je niet in de hand natuurlijk." Ook na de vrijdagtraining bleef een een deel van de selectie nog even doortrainen. Zo moesten de keepers Marko Meerits en Eloy Room nog even aan de bak terwijl Simon Cziommer, Nicky Hofs en Theo Janssen de beide heren onder vuur namen.

Naast het veld nam Jonathan Reis zijn ploeggenoot Renato Ibara plots in de houdgreep om de Ecuadoriaan vol in een pak sneeuw te droppen. Plezier dus op Papendal waar de ploeg zich deze week voorbereidt op de wedstrijd aanstaande zondag in en tegen VVV. Hoofdtrainer Rutten beschikt over een fitte selectie.

 
Mike Havenaar torent boven de hele defensie van VVV uit, vorig seizoen

Vitesse.nl / Foto SV

Hoofdsponsor: