9 maart 2011 In de media

Vitesse vier thuisduels op rij zonder verlies

sc Heerenveen neemt het zaterdag het in de Gelredome op tegen Vitesse, de nummer vijftien van de Eredivisie. Vitesse is aan een wisselvallig seizoen bezig. Dit valt onder andere op te maken uit de resultaten in thuiswedstrijden.
Een beeld van afgelopen seizoen toen sc Heerenveen in Arnhem met 0-1 won. De ploeg van de Spaanse trainer Albert Ferrer won vijf keer, verloor vier keer en speelde eveneens vier keer gelijk. Wel bleef de Arnhemse club de laatste vier thuiswedstrijden ongeslagen.De laatste keer dat Vitesse in eigen huis verslagen werd, dateert van 12 december 2010. Ajax was toen met 0-1 te sterk, door een doelpunt van Christian Eriksen in de elfde minuut.

Daarna wonnen de Arnhemmers van Roda JC (5-2), De Graafschap (2-0) en vorige week van VVV Venlo, ook met 2-0. In dat duel vielen de doelpunten na rust. Jongeling Marco van Ginkel maakte in de 48ste minuut de 1-0. In de laatste minuut zorgde VVV-er Ferry de Regt via een eigen doelpunt voor de eindstand.

Vitesse begon het huidige seizoen in eigen huis sterk. In de eerste speelronde wonnen de Arnhemmers overtuigend met 3-1 van ADO Den Haag. Daarna bleven de resultaten in de Gelredome uit. Tot 20 november 2010 won de club geen thuisduel. Vitesse speelde verloor drie keer, en speelde drie keer gelijk.

Vitesse scoort weinig in thuiswedstrijden, tot dusver zeventien keer. Dat is aanzienlijk minder dan het gemiddelde in de Eredivisie. Dat ligt op 25 doelpunten. VVV voert dit klassement aan. Zij scoorden tot dusver veertien keer. Vijf van die doelpunten werden gescoord tegen Roda JC.

Op 29 januari van dit jaar won de ploeg van Ferrer met 5-2 van de Limburgers. Nadat Vitesse in de derde minuut via een doelpunt van oud-Vitesse-speler Mads Junker op achterstand kwam, scoorden Matic, Jordi Lopez, Babangida en Van Ginkel (2x) binnen 40 minuten vijf keer. Twintig minuten voor tijd zorgde Hempte via een vrije trap voor de eindstand.