3 november 2010 In de media

Vitesse vierde club met Playing For Success

Arnhem krijgt een leer­centrum van Playing For Success voor kinderen uit Arnhem en om­geving tussen de 9 en 14 jaar die op school beter zouden kunnen presteren dan ze op dit moment doen.

Vitesse-voetballer Davy Pröpper opent morgen officieel het leercen­trum onder de Noord Tribune van stadion GelreDome. Daar zal wor­den gewerkt aan bijvoorbeeld het zelfbeeld en de motivatie van de deelnemende kinderen.

Het is de bedoeling dat de kinde­ren na schooltijd bij Playing For Success aanschuiven. Daar moeten ze samen met andere leerlingen opdrachten vervullen op diverse onderwijsterreinen, zoals taal, re­kenen en computervaardigheden.

Playing For Success in Arnhem is een initiatief van Vitesse, Vitesse Betrokken, Quadraam, Arentheem College, Scholengroep Over- en Midden- Betuwe, ROC Rijn IJssel en ROC A12. Het leercentrum wordt door diverse geldschieters ondersteund.

Het initiatief is overgewaaid uit En­geland, waar de Premier League (zeg maar de Engelse Eredivisie) en de overheid het project in 1997 zijn opgestart.

Inmiddels telt Engeland honder­den centra, waarvan vele bij voet­balclubs. Ook bij toppers als kam­pioen Chelsea, Liverpool en Man­chester United. In Nederland is Vitesse na FC Zwolle, PSV en ADO Den Haag de vierde club die een Playing For Success- leercentrum opent. De Arnhemse club zou eigenlijk al eer­der aanhaken, maar gebrek aan een geschikte ruimte veroorzaakte enige maanden vertraging.

Uitgangspunt van Playing For Suc­ces is dat de omgeving van een sportclub (in Engeland is de bewe­ging al veel breder dan de Premier League alleen) positief bijdraagt aan een klimaat om het beste uit jezelf te halen.

Bij de opdrachten staat de omge­ving van het leercentrum vaak cen­traal. Leerlingen moeten bijvoor­beeld spelers van Vitesse intervie­wen, berekenen het budget voor een voetbalteam of de oppervlakte van een voetvalveld.

Meer informatie: www.playingforsuccess.nl

De Gelderlander

Hoofdsponsor: