14 april 2010 In de media

Vitesse vlaggetjes weer op de Arnhemse bussen

Dankzij de volhardendheid van een vrouwelijke Arnhemse Vitessefan komen de Vitesse vlaggetjes weer terug op de bussen tijdens het thuisduel van Vitesse tegen Roda JC, zondag a.s.

Karin Dielen heeft succes

Breng, de nieuwe vervoersmaatschappij stopte, met de tijdens de Connexxiontijd ingevoerde afspraak, om tijdens thuiswedstrijden van Vitesse-vlaggetjes op de Arnhemse bussen te voeren. Dit werd hen door divere partijen niet in dank afgenomen. Vitesse, de supportersvereniging en diverse particulieren kwamen in actie. Zo werd er onder andere opgeroepen tot een digitale handtekeningactie. De diverse media volgden de ontwikkelingen op de voet.

Een van de hardnekkigste pleitsters, om de vlaggetjes weer op de bussen te plaatsen, was Karin Dielen. Zij schreef Breng, Vitesse, de diverse media en ook burgemeester Krikke aan. Dat laatste had succes. Burgemeester Krikke bracht het onder de aandacht van de betrokken wethouder Janssen. Cees Janssen ging in gesprek met Breng.
Het resultaat is dat de vlaggetjes komende zondag voor de thuiswedstrijd Vitesse – Roda JC weer op de Arnhemse bussen staan. Een en ander is donderdag a.s. in de Stadsregio vergadering besloten.

Of het eenmalig of blijvend is, kon Christ van der Berg, hoofd van het kabinet van de burgemeester, nog niet vertellen. De gesprekken daarover lopen nog, zo liet hij aan Karin Dielen weten. Org ziet dat met vertrouwen tegemoet. Christ van der Berg kent Karin Dielen nog niet…

De Supportersvereniging Vitesse feliciteert iedereen die een lans heeft gebroken voor het terugplaatsen van de Vitesse-kleuren op de Arnhemse bussen tijdens de thuiswedstrijden. En uiteraard in het bijzonder, Karin Dielen met haar vasthoudendheid.

Supportersvereniging Vitesse

Lees hier de open brief van Karin Dielen waar het allemaal mee begon.

Lees ‘Tien vragen van Org aan Karin Dielen’ over hoe het begon, verder ging en… slaagde!

De Vitesse vlaggetjes in de media.


Alleen Vitessevlag op Arnhemse trolleys 

Dankzij het feit dat wethouder Cees Jansen van Verkeer persoonlijk – op instigatie van burgemeester Pauline Krikke – zijn gewicht erachter zette, vlaggen de Arnhemse trolleybussen zondag voor Vitesse. De Stadsregio Arnhem Nijmegen wil dat soort ‘reclame-uitingen’ niet meer hebben op de bussen van de nieuwe OV-formule Breng. In Arnhem niet voor Vitesse, en in Nijmegen niet voor NEC.

Tot woede van veel supporters. De zaak werd zelfs landelijk nieuws. De fans van Vitesse waren heel even blij met het donderdag genomen besluit. Tot de provinciale radio vrijdagochtend meldde dat er níet gevlagd wordt. Niet in Nijmegen en niet in Arnhem.

Opnieuw liepen de gemoederen over de ‘vlaggetjessoap’ hoog op, maar de Arnhemse trolleys rijden zondag gewoon rond met vlaggen voor Vitesse-Roda JC, de laatste thuiswedstrijd van de geel-zwarten. Over volgend seizoen besluit de Stadsregio eind juni.

NEC moet het op zondag 2 mei, als Ajax in Nijmegen op bezoek komt, zonder vlaggetjes stellen. Ze passen namelijk niet op de nieuwe Nijmeegse stadsbussen.

Bron: De Gelderlander


Arnhemse stadsbussen vlaggen zondag voor Vitesse

De stadsbussen van vervoersmaatschappij ‘breng’ zullen zondag rondrijden met geel-zwarte vlaggetjes ter gelegenheid van Vitesse’s laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Roda JC. Dat heeft wethouder Cees Jansen van Verkeer donderdag afgesproken met de Stadsregio Arnhem-Nijmegen.

Of er ook volgend seizoen wordt gevlagd, is nog niet duidelijk.

Bron: De Gelderlander

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: