13 september 2010 In de media

Vitesse vroeg onder druk

Merab Zjordania wil dit seizoen achtste worden met Vitesse. De president van de Arn­hemse club zag zaterdag in Heeren­veen dat vier van zijn aankopen het elftal aanzienlijk hebben ver­sterkt, maar dat de defensieve on­kunde daarmee nog niet verdwe­nen is: 2-1.

In Heerenveen maakte Vitesse een veel betere indruk dan in de voorgaande partijen. Dat kwam door de kwaliteitsinjectie van de voorbije weken. Slobodan Rajkovic debuteerde in de ploeg en de huurling van Chelsea maakte meteen duidelijk dat Vitesse vanaf nu een topper in de verdediging rijker is. De Servische centrumverdediger is fysiek sterk, snel en met zijn goede inzicht kon hij voortdurend fouten van anderen corrigeren.

De tweede debutant was Nacer Barazite. De aanvaller speelde vanaf rechts een vlakke partij, maar zijn balaannames verklapten zijn technische vaardigheid. Met Barazite en Ismaïl Aissati ( hij had tegen Feyenoord al gespeeld, net als Nemanja Matic) voegt hij veel creativiteit toe aan het offensieve gedeelte van het team.

Het was door twee oorzaken niet voldoende voor succes in het Abe Lenstra Stadion. Een: Vitesse ontbeert een afmaker en wacht op het fit worden van de beoogde centrumspits Marcus Pedersen. En twee: het verschil in niveau tussen Rajkovic en de andere verdedigers is enorm. Linksback Jeroen Drost veroorzaakte door een onbesuisde tackle een strafschop, waaruit Roy Beerens twee minuten voor tijd gelijk maakte (1-1). En in de slotseconden van de blessuretijd kon zelfs Rajkovic de wanorde in de defensie niet herstellen, na een plotselinge en door Oussama Assaidi afgeronde counter (2-1).

Davy Pröpper leidde de treffer in, doordat hij uitgleed op het middenveld. De jonge middenvelder had zijn ploeg een kwartier voor tijd nog met een fraaie uithaal op voorsprong gezet (0-1).

Na vijf partijen staat Vitesse voorlaatste. De ploeg van Bos zal snel moeten gaan winnen, want Zjordania is natuurlijk niet naar Arnhem gekomen voor degradatievoetbal.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: