29 oktober 2011 In de media

Vitesse wacht opnieuw Gelderse derby

Twee weken na de knappe 1-0 zege in Nijmegen, wacht Vitesse komende zondag opnieuw een Gelderse derby. De Arnhemmers moeten op bezoek bij De Graafschap.

De wedstrijd van het jaar voor De Graafschap staat voor de deur. Op de eigen Vijverberg ontvangen de Superboeren de aartsrivaal uit Arnhem, die zelf minder waarde hecht aan de derby tegen de Doetinchemmers. Toch kan de ploeg van John van den Brom zondagmiddag een heksenketel verwachten in de Achterhoek.

Clubs met vertrouwen
De Graafschap treedt ongetwijfeld met een goed gemoed aan tegen Vitesse. Vorige week vrijdag werd tegen NAC Breda afgerekend met een zwakke resultaten in de Eredivisie. In Doetinchem werd het 3-1. Midweeks volgde de bekerconfrontatie met De Treffers. Met de Gelderse buurman uit Groesbeek kende de ploeg van Andries Ulderink niet veel moeite. Het werd 1-5 in het voordeel van De Graafschap.

Ook Vitesse won in de derde ronde van de KNVB Beker. Na de 1-1 tegen PSV van afgelopen weekend, wonnen de Arnhemmers in eigen huis van ADO Den Haag (2-1). De onderlinge duels op De Vijverberg geven weer dat Vitesse het normaliter prima doet bij De Graafschap. Van de dertien voorgaande Eredivisiewedstrijden eindigden er drie in een zege voor De Graafschap en zes in een overwinning voor Vitesse, waarvan één vorig seizoen. Viermaal werd het gelijk.

Sentimenten
Vitesse-trainer Van den Brom kijkt uit naar zijn eerste Gelderse derby als trainer. Tijdens zijn actieve loopbaan was de geboren Amersfoorter zowel bij Vitesse als De Graafschap actief. "Ik kijk erg uit naar de wedstrijd", aldus de coach tegenover Vitesse TV. Ook voor de familie Wormgoor is het duel speciaal. Vito Wormgoor is een vaste waarde in de defensie van De Graafschap, broertje Nando Wormgoor (19) werkt zijn wedstrijden af bij de beloften.

In het komende duels kan Van den Brom weer een beroep doen op Giorgi Chanturia en Stanley Aborah. Beide keren terug van een schorsing. Van den Brom: "Dit betekent dat ik keuzes kan gaan maken. Iedereen is gretig en dat maakt het voor mij lastig. We hebben wel een idee hoe we willen gaan spelen, maar we gaan er nog wel even over nadenken."

Afwezigen
De Graafschap
  Vitesse
Spelers: Blessure:  

Spelers:

Blessure:
Fränkel
Jansen
Niet wedstrijdfit
Enkel
  Snijders
Piiroja
Knie
Kuit
Goal

Hoofdsponsor: