19 december 2012 In de media

Vitesse walst na rust over amateurs van ADO ’20 heen

Vitesse heeft zich moeiteloos geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi door de amateurs van ADO’20 in stadion Gelredome met 10-1 te verslaan.
Halverwege was de Arnhemse Eredivisionist onder aanvoering van Theo Janssen niet verder dan 2-0 gekomen.

ADO ’20 (Aanhouden Doet Overwinnen), een club met zo’n elfhonderd leden, werd in mei kampioen van de Hoofdklasse A en promoveerde naar de Topklasse. Daarin speelt het team van trainer Martin de Groot niet onverdienstelijk. Momenteel heeft ADO’20 al 27 punten en bezet het een zesde plaats. In het KNVB-bekertoernooi schakelde ADO’20 achtereenvolgens zaterdag Topklasser Katwijk en de profs van Almere City FC en FC Eindhoven uit.

ADO en Vitesse speelden beide zonder hun eerste doelman. Bij de Noord-Hollanders ontbrak Patrick Zonneveld, die tegen FC Chabab geblesseerd raakte aan zijn hand. Vitesse-trainer Fred Rutten liet doelman Piet Velthuizen aan de kant. Hij kreeg rust en werd vervangen door Eloy Room. Ook de spitsen Wilfried Bony en Jonathan Reis ontbraken in de basisopstelling. Maar Bony moest al in de 38ste minuut het strijdperk betreden als vervanger van Simon Cziommer.

Gram
De amateurs van ADO werden gesteund door vijftienhonderd toeschouwers uit Heemskerk. Veel soelaas bood dat niet voor de Noord-Hollanders. Uitgerekend Theo Janssen, zondag nog uitgefloten door zijn eigen publiek tijdens het duel met RKC Waalwijk (2-2), haalde al in derde minuut zijn gram door de score te openen na aangeven van Mike Havenaar (foto).

Ruim tien minuten later zorgde Marco van Ginkel dat de marge werd vergroot en was de wedstrijd nagenoeg beslist. ADO-doelman Doelman Danny Burger bokste bij een corner van Theo Janssen over de bal heen, waarna de neo-international eenvoudig kon binnentikken.

In tweede helft brak het verzet van ADO. Onder aanvoering van Bony liep Vitesse uit naar 4-0, terwijl Renato Ibarra en Davy Pröpper er vervolgens eveneens twee treffers aan toevoegden. Na drie goals in vijf minuten, mocht ADO even op adem komen. Clive Keus redde de eer: 6-1. Maar Nicky Hofs, opnieuw Ibarra en Havenaar pakten de draad voor Vitesse weer op. Hofs zorgde zelfs voor dubbele cijfers: 10-1. Daarmee was het laatste amateurteam uit het bekertoernooi.

Voetbal International / Foto’s SV

Hoofdsponsor: