13 april 2012 In de media

Vitesse weer dichter bij play-offs

Vitesse heeft donderdagavond een grote stap gezet richting deelname aan de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van trainer John van den Brom had in Venlo een helft lang weinig te duchten van degradatiekandidaat VVV en bleef na rust met moeite overeind: 1-3.

Vitesse zat in De Koel al binnen een half uur op rozen. Eerst rondde Alexander Büttner fraai af in de korte hoek na een goede assist van Marco van Ginkel (0-1). En kort daarna legde Büttner de bal bij de eerste paal op het hoofd van Wilfried Bony, die zijn twaalfde treffer in deze competitie maakte (0-2).

Vitesse verzuimde voor rust verder afstand te nemen en kreeg daarvoor kort na rust de rekening gepresenteerd. Yanic Wildschut speelde Guram Kashia door de benen en rondde zijn mooie individuele actie af met een schuiver langs doelman Piet Velthuizen (1-2). VVV speelde na rust veel fanatieker en nam zo de controle over de wedstrijd over. Van Ginkel en invaller Mike Havenaar kregen echter de betere kansen namens de bezoekers. Vitesse zorgde ook voor het slotakkoord, door de late goal van Nicky Hofs op aangeven van Havenaar (1-3).

Door de driepunter in Limburg heeft Vitesse de zevende plaats stevig in handen, met vijf punten voorsprong op de achtervolgers NEC en RKC.

VVV-Venlo – Vitesse 1-3 (0-2)
11. Büttner 0-1, 26. Bony 0-2, 52. Wildschut 1-2, 90. Hofs 1-3.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Kashia, Kalas, Büttner; Van Ginkel, Annan (66.Havenaar), Van der Heijden; Ibarra (82.Chanturia), Bony (78.Pröpper) en Hofs.

Gelderlander

Hoofdsponsor: