5 juli 2010 In de media

Vitesse wijst beste amateurs Arnhem terug

Vitesse heeft het eerste oefenduel van de campagne naar nieuwe seizoen met 6-1 gewonnen bij de kersverse tweedeklasser en winnaar van de Arnhem Cup FC Presikhaaf

Ondanks de ruime uitslag hadden de Arnhemse profs zaterdag op sportpark Over het Lange Water de handen vol aan de taaie vecht­machine van trainer Dennis van Beukering en assistent en broer Jhon. Het verzet van de stadge­noot leverde Vitesse de nodige blessures op. Alexander Büttner werd hard geraakt door Presik­haaf- spits Essen Gürbüz en moest hinkend naar de kant.

Ook Lasse Nilsson blesseerde zich vlak na rust. Kort daarna hadden de invaller Hayle Pinarci en Roy de Ruiter verzorging nodig.
Volgens fysiotherapeut Han van den Berg valt de schade (enkels en kuit) mee. Hij verwacht alle spe­lers vandaag weer op de training.

Vitesse kwam zaterdag voor een te­leurstellend aantal bezoekers – met name bij de aftrap – snel op 1- 0 door een volley van Nilsson. Julian Jenner bepaalde de ruststand op 0-2. Na rust duurde het lang voor Gino Felixdaal met een knappe vol­ley (in twee keer) de stand naar 0-3 tilde. in de slotfase maakte Vit­esse gebruik van de kapot gespeel­de defensie en scoorde een paar fraaie treffers; de volley van Davy Pröpper en de uithaal van beloften­speler Oktay Oztürk waren mooi.

Presikhaaf had toen al een heel an­der elftal binnen de lijnen, maar bleef wel op zoek naar de eretref­fer. Die kwam er in de extra tijd via Danny Oellofs. Vlak daarvoor had aanwinst Michel de Kinkelder van buurman Eendracht al met een ‘ Suarez- curve’ doelman Eloy Room kansloos gelaten, maar hij trof de binnenkant van de paal.

Room moest ook een lastige vrije trap van Arjen Wensink ( nieuw van SC Oranje) onschadelijk ma­ken, voordat Oellofs de meest suc­cesvolle Arnhemse amateurclub van de laatste drie jaar op de val­reep liet juichen.

FC Presikhaaf-Vitesse 1-6 (0-2): 10. Nilsson 0-1, 41. Jenner 0-2, 70. Fe­lixdaal 0-3, 87. Pröpper 0-4, 89. Jenner 0-5. 90. Oztürk 0-6, 90+. Oellofs 1-6

Opstelling Vitesse: Velthuizen (46.Room); Van der Struijk ( 72. Oztürk), Sprockel, Van der Linden, Drost (83. Be­rends), Felixdaal, Büttner ( 50. Pinarci), Pröpper, Jenner, Snijders, Nilsson (54.De Ruiter).

Bijzonderheden: Oktay Oztürk maakte bij zijn eerste duel voor Vitesse direct een treffer. De amateur kwam op de valreep van de Nijmeegse derdeklasser Quick 1888 en speelt in het Arnhemse beloftenteam.

De Gelderlander/ Foto SV

Hoofdsponsor: