6 oktober 2010 In de media

Vitesse wijzigt samenstelling Raad van Commissarissen

Vitesse-eigenaar Merab Jordania is sinds 1 oktober jongstleden de nieuwe voorzitter van de RvC. Hij neemt de voorzitterspositie over van Maasbert Schouten, die zich heeft terug getrokken.
Schouten is door Jordania gevraagd als adviseur bij de club betrokken te blijven. De driekoppige RvC bestaat naast voorzitter Jordania nu uit de leden Kees Bakker en Marcell Ham.

Merab Jordania, voorzitter RvC: “Het voorzitterschap van de RvC is een logische vervolgstap op de overname van de aandelen afgelopen augustus. Ik heb me in de organisatie verdiept en wil graag een actieve rol hebben in de groei van de club. De RvC blijft een controlerend bestuursorgaan van de directie. Wij zullen ons concentreren op strategische zaken en het ondersteunen van directie en management bij technisch- , commercieel- en supportersbeleid.”

Tweede nieuwkomer in het bestuursorgaan van Vitesse is Marcell Ham. Ham is een goede bekende van Jordania. Beide heren kennen elkaar al meer dan 20 jaar en zijn op zowel zakelijk als persoonlijk vlak verbonden. Ham treedt regelmatig op als persoonlijk- en bedrijfsadviseur van Jordania. Hij was tevens de persoon die namens Jordania de eerste contacten met Vitesse legde.
Ham is een succesvol ondernemer en zelfstandig investeerder. Met zijn huidige activiteiten concentreert Ham zich vooral op het Midden- en Verre Oosten. Ham is actief als adviseur van een aantal entiteiten die zich onder andere bezig houden met groene energie en sportmarketing.

Jordania: “Gezien zijn knowhow en achtergrond gaat Marcell de RvC en Vitesse een impuls geven op commercieel en marketing gebied.”

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: