23 maart 2011 In de media

Vitesse wil Aissati behouden maar vreest voor terugkeer naar Ajax

Ismaïl Aissati is dit seizoen misschien wel de beste voetballer van Vitesse.
De spelmaker van de Arnhemmers de lijnen uit en behoort tot één van de sleutelspelers van het elftal. Of de middenvelder annex aanvaller volgend seizoen echter nog in het Gelredome voetbalt is nog verre van zeker. Één ding is zeker; Vitesse wil Aissati absoluut niet kwijt.

De spelmaker staat echter nog altijd onder contract bij Ajax en is voor dit lopende seizoen uitgeleend aan de Gelderlanders. Aissati heeft al door laten schemeren een poging te wagen om een plek in de basis van Ajax te bemachtigen. “Je kunt een optie hebben, maar een speler moet toch zelf willen. Alleen als Ajax niet wil, zou het al direct een serieuze optie zijn”, aldus Ted van Leeuwen, technisch directeur van Vitesse, tegenover Voetbal International.

Of Vitesse die kans krijgt is een kwestie van hopen. De Arnhemmers willen maar al te graag dat hij ook volgend seizoen de clubkleuren van Vitesse verdedigt. “Maar zoals het er nu naar uitziet, wil Ismaïl onder Frank de Boer voor zijn kans gaan. Dat is zijn goed recht. We zitten dus in de wachtkamer.”

Waarschijnlijk speelt Genaro Snijders volgend seizoen nog wel voor Vitesse. De rappe buitenspeler heeft dit seizoen te kampen met een zware knieblessure en is druk bezig met revalideren, terwijl zijn contract in het Gelredome afloopt. Vitesse wil hem echter nog niet kwijt. “We hebben de intentie met Genaro door te gaan en ik verwacht dat we er wel uitkomen.”

Voetbalzone

Hoofdsponsor: