10 december 2012 In de media

Vitesse wil door met ’toptrainer’ Rutten

Vitesse gaat in de winterperiode met Fred Rutten aan tafel zitten om een contractverlenging te bespreken. De oefenmeester (50) heeft in zijn eerste maanden een goede indruk achtergelaten, bericht Voetbal International.
Met Rutten aan het roer is Vitesse uitgegroeid tot een serieuze outsider in de titelstrijd. De Arnhemse club wil dan ook graag een meerjarige verbintenis bespreken, waar de trainer niet zeker is van een langer verblijf. Zijn huidige verbintenis loopt komende zomer af. "Ik spreek namens de gehele clubleiding als ik zeg dat iedereen hoopt dat Fred aanblijft", laat directeur Ted van Leeuwen weten.

"Hij toont eens te meer aan dat hij een toptrainer is. Officieel hebben we nog geen actie ondernomen, maar onze intentie is overduidelijk. Wij willen verder met Fred. Deze winter zullen we op het trainingskamp verder praten. De bal ligt nu bij hem. We moeten hem overtuigen dat we nog verder kunnen groeien met deze club. Voor ons is Fred Rutten de ideale trainer om Vitesse verder te helpen", aldus Van Leeuwen.

Rutten beaamt dat hij zelf nog onzekerheid voelt. "Vitesse is ambitieus. De club zit in een bepaalde fase en wil verder doorgroeien. Ik heb het uitstekend naar mijn zin maar er moet wel voldoende perspectief zijn om ook die volgende stap te maken. Ik heb nog geen besluit genomen, we zien het de komende tijd wel."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: