7 december 2012 In de media

Vitesse wil in Venlo aan doelsaldo werken

Kampioenskandidaat Vitesse neemt het zondagmiddag om 14:30 uur op tegen degradatiekandidaat VVV-Venlo.
Een doelpunt kwam Vitesse vorige week tekort om de koppositie in te nemen. Het was misschien een kleine smet op de 3-0 overwinning op Roda JC. Niemand bij de Arnhemmers die er zondagnacht wakker van lag. VVV-Venlo zou willen dat het van zoiets zou mogen balen. De ploeg uit Limburg vecht zoals gebruikelijk tegen degradatie. Een strijd die het dit seizoen aan moet gaan met clubs als Willem II, NAC Breda, PEC Zwolle en het zwak presterende Roda. De ontmoeting van aanstaande zondag is er een tussen twee ploegen met verschillende belangen, al blijft het doel hetzelfde: drie punten.

Van uitlachen naar toelachen
"Niet schrikken: Vitesse gaat vanaf nu voor de landstitel! Ik kan uren vol praten over, waar we vandaan komen, waar we staan, maar ik ga u vertellen waar Vitesse naar toe gaat. Wij gaan met een nieuwe eigenaar voor de landstitel!" Met die woorden kondigde Maasbert Schouten zijn opvolger Merab Jordania aan in 2010. Niemand die Vitesse toen nog serieus nam. In 2013 zou Jordania een spelersgroep bij elkaar hebben die mee zou strijden om het kampioenschap. Het is nu eind 2012 en de Georgische clubeigenaar heeft zijn woorden waargemaakt. Dat Vitesse zondag in Venlo ‘even’ drie punten gaat ophalen is vandaag de dag net zo logisch als dat Real Madrid wint van Ajax.

Vitesse krijgt zondag opnieuw de kans om alleen aan kop te komen. Koploper FC Twente krijgt immers de lastige wedstrijd tegen PSV voor de kiezen. De ploeg van Fred Rutten zal in Venlo niet genoegen nemen met een overwinning, maar ook aan het doelsaldo moet worden gewerkt. Daar heeft Vitesse met Wilfried Bony en Jonathan Reis twee uitstekende heren voor in dienst. Het spitsenduo is samen al verantwoordelijk voor 22 van de 30 Vitesse-doelpunten. Met de winterse transferwindow in aantocht zal vooral Bony de Europese scouts willen laten zien wat hij in huis heeft.

Werken aan doelsaldo
Persoonlijk succes heeft in de Eredivisie helaas vaak een keerzijde, weet inmiddels ook Bony. De Ivoriaan zag Vitesse als springplank. Nog even een jaartje knallen en dan tekenen bij een Europese topclub. Bony wil die sprong in de winter al maken. Vitesse ziet het liever anders. Zij willen kampioen worden en die kans is met Bony in huis groter dan wanneer hij een ander shirt draagt. Daddy Cool is in ieder geval bezig aan zijn laatste seizoen in Nederland. Een nieuw contract in Arnhem zit er niet in liet hij al weten. "Maar als er geen grote club komt, dan maakt hij het seizoen gewoon af bij Vitesse", aldus zijn zaakwaarnemer Francis Kacou.

Waar het in de media rondom Vitesse vooral gaat om één speler, weet VVV-Venlo-trainer Ton Lokhoff wel beter. Zijn ploeg zal zondag de handen vol hebben aan de elf van Rutten. De Bredase coach heeft één voordeel: hij weet hoe het is om te spelen tegen teams die beter zijn dan die van hem. Met een compacte verdediging en een heel vol middenveld maakte hij het clubs als AZ en Ajax al lastig. Ook tegen Vitesse hoopt VVV op die manier niet af te gaan.

Goal / Foto SV

Hoofdsponsor: