22 augustus 2012 In de media

Vitesse wil interlands in stadion GelreDome

Deze week is het dan eindelijk zover. Kersvers Vitesse-directeur Erwin Kasakowski kan eindelijk op bezoek bij KNVB-directeur Bert van Oostveen. ‘Die afspraak probeerde ik al vanaf juni te maken.
‘Wij willen graag dat die traditie weer wordt opgepikt’ 

Maar bij de KNVB hadden ze het ook druk met het aanstellen van een bondscoach.’ Kasakowski gaat niet alleen voor de gezelligheid naar Zeist. ‘Ik vind het belangrijk hem te vertellen wie ik ben en wat wij met Vitesse willen doen. Ik ben net begonnen en dan is het goed om de mensen met wie je te maken hebt zo snel mogelijk te leren kennen.

Ik ben pas twee maanden bezig met een blauwdruk waarmee we op de lange termijn verder kunnen in Arnhem. Deels weet de KNVB dat natuurlijk al, zij kennen al onze cijfers. Maar ik vind het ook prettig mezelf voor te stellen en onze plannen mondeling toe te lichten. Er zijn de afgelopen tijd de vreemdste verhalen verschenen over Vitesse. Mij werd zelfs in interviews gevraagd of het klopte dat ik een bordeel heb gehad.’

Naast de kennismaking heeft Kasakowski een punt dat hij wil afhandelen met Van Oostveen. ‘Wij willen in Arnhem graag weer gastheer zijn voor wedstrijden van het Nederlands elftal. Ik wil bespreken of dat mogelijk is. We hebben met Gelredome een geweldig stadion, waar de KNVB in het verleden ook al interlands organiseerde. Zelfs tijdens Euro 2000 werden hier wedstrijden gespeeld. De faciliteiten zijn er, dus wat ons betreft is het mogelijk. Wij willen graag dat de traditie weer wordt opgepikt.’

Voor de kwalificatie-interlands in aanloop van het WK 2014 in Brazilië, is Vitesse in te laat. Die zijn door de bond toegekend aan Amsterdam en Rotterdam. Daarbij werd het Philips Stadion in Eindhoven verrassend gepasseerd. De KNVB verdedigde die keuze door met wat vage publieksonderzoeken te zwaaien, maar de ware reden was dat er in de grotere stadions, vooral in De Arena, domweg meer geld te verdienen is.

Daarmee werd de eerdere belofte het publiek ook buiten de Randstad te bedienen in de prullenbak gegooid. Kasakowski heeft geen idee hoe de KNVB zal reageren. ‘Maar het is de moeite van het bespreken waard. Er zijn ook interlands die misschien wat geschikter zullen zijn voor Arnhem. Daarnaast zijn er natuurlijk meer vertegenwoordigend elftallen, die ook welkom zijn bij ons.

Voetbal International magazine week 34 / Foto’s SV

Hoofdsponsor: