17 augustus 2012 In de media

Vitesse wil valse start recht zetten

Vitesse speelde afgelopen weekeinde gelijk tegen ADO Den Haag. De ploeg hoopt tegen PEC Zwolle uiteraard op een beter resultaat.
De Arnhemmers willen nu eindelijk de beloften van eigenaar Merab Jordania gaan inlossen. Bij dit soort doelstellingen (Champions League, kampioenschap) strookt een gelijkspel tegen ADO Den Haag op geen enkele manier, zeker niet in eigen huis. Het is zaak voor de ploeg van Fred Rutten om de subtop te ontgroeien en het de topclubs in Nederland echt lastig te maken.

Transferperikelen
Vitesse houdt zich deze zomer vrij rustig op de transfermarkt. Volgens technisch directeur Ted van Leeuwen heeft de spelersgroep van de Arnhemmers genoeg kwaliteit, al zou Ajacied Theo Janssen de overstap naar de GelreDome nog altijd kunnen maken. In principe heeft de ploeg met Jan-Arie van der Heijden al een dergelijk type speler, zij het van een iets ander niveau. Janssen zou weleens de ontbrekende schakel kunnen zijn. Gezien de ervaring en Arnhemse achtergrond kan de linkspoot het cement zijn die alle vreemdelingen bij elkaar houdt. Het is echter nog even afwachten tot Ajax en Vitesse tot een akkoord komen, Janssen zelf moet er wel uit kunnen komen met de geelzwarte club. Daartegen staat mogelijk wel een vertrek van vleugelspeler Giorgi Chanturia, die op weg lijkt naar het Italiaanse Genoa.

Daarnaast kan trainer Fred Rutten nog altijd een beroep doen op toppers in spé als Wilfried Bony, Jonathan Reis (die kritisch werd benaderd door Rutten na vorig weekeinde) en verdedigers Tomas Kalas en Guram Kashia. Deze vier spelers zullen over enkele jaren niet meer in de Eredivsie spelen, zodra ze hun potentie waarmaken. Het is voor Rutten dan ook zaak om met de huidige groep snel te oogsten, anders staat hij snel weer voor een opbouwjaar als Jordania en Van Leeuwen weer een karrenvracht aan nieuwelingen binnenhalen.

Zwolle start verrassend
Bij tegenstander Zwolle werd de remise vorige week een stuk beter ontvangen. Het gelijkspel tegen Roda JC (1-1) was enigszins een verrassing te noemen, al doen promovendi het de laatste jaren uitstekend in de Eredivisie. De Zwollenaren hebben de zaken verdedigend prima op orde, de hand van assistent Jaap Stam is hier dan ook duidelijk terug te zien. Verder is trainer Art Langeler een coach die duidelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Geen rare fratsen, maar heldere afspraken en met het hele team verdedigen en aanvallen.

Zwolle speelde vorig seizoen voortdurend op de helft van de tegenstander in de Jupiler League, maar dat zal dit seizoen uiteraard niet het geval zijn. De krachten verdelen en toeslaan op de momenten dat er kansen liggen luidt dit jaar het devies. Tegen Roda JC liet de ploeg zien dit uitstekend te beheersen, want in de openingsfase sloeg de promovendus toe.

Tegen Vitesse zal Zwolle voor eigen publiek misschien wat verder van het eigen doel afspelen, dus een interessant duel staat op het programma. Kan Zwolle in eigen huis de lijn van vorige week doortrekken? Vitesse wil uiteraard laten zien dat het tegen ploegen als PEC niet meer in problemen komt. Alleen dan kan het team van Rutten een serieuze gooi doen naar een plek in de top 5

 

Goal

Hoofdsponsor: