18 juli 2012 In de media

Vitesse wil veertien miljoen voor Bony

Bij Vitesse weet je het nooit. Maar op de selectiefoto 2012/13 staat zowel Ismaïl Aissati als Wilfried Bony toch echt afgebeeld
De teamfoto van Vitesse kan eigenlijk pas op 1 september worden gemaakt. Tijdens de transferperiode is Arnhem de grootste duiventil van Nederland. Maar Aissati lijkt wel degelijk terug te keren op het oude nest. Ook in het seizoen 2010/11 speelde hij al op huurbasis voor de Gelderlanders. De afgelopen weken trainde hij al mee, toonde hij zich weer gecharmeerd van trainer Fred Rutten en sloot hij niet uit dat hij zou blijven. Afgelopen maandag was iedereen ervan overtuigd dat hij een meerjarig contract gaat tekenen. Zelf hield de middenvelder nog een slag om de arm, maar normaal gesproken troeft Vitesse landskampioen Ajax af. Ook de Amsterdammers deden de middenvelder een aanbieding. Die werd echter door Aissati te laag bevonden.

Ook Wilfried Bony (foto) staat dus nog op de teamfoto. De Afrikaan maakte de afgelopen dagen een opmerkelijk vrolijke indruk. Een lach hier, een kwinkslag daar. Geen wonder. De topscorer is een veelbesproken man in het makelaarscircuit. Veertien miljoen euro wil eigenaar Merab Jordania voor de spits vangen. Diverse Russische ploegen hengelen opzichtig naar zijn diensten. De namen van Chelsea en zelfs China zoemen rond in de wandelgangen. Blijkbaar staat Bony in de etalage. Met Jonathan Reis, Mike Havenaar en Marco van Ginkel heeft Rutten voldoende spitsen in huis. Maar Chelsea is natuurlijk belachelijk; China en Rusland daarentegen niet. De bedragen kloppen in elk geval. Vitesse denkt tegenwoordig weer in zes nullen. Jordania hoopt met de verkoop van Alexander Büttner dat een veelvoud van het bedrag dat hij betaalde voor de overname van de club al terugstroomt. Vierenhalf miljoen euro voor een speler wiens contract over een jaar afloopt.

Voetbal International magazine week 29

Hoofdsponsor: