24 mei 2012 In de media

Vitesse wil verder met Reis

De kans is groot dat Jonathan Reis ook na de zomer voor Vitesse uitkomt. De Braziliaanse spits werd in de winterstop voor een half seizoen vastgelegd, met een optie voor nog eens vier jaar.
Die optie verliep afgelopen week, maar de Arnhemse club gaat alsnog met de 22-jarige aanvaller om de tafel. ‘We zijn tevreden, het ziet er wel goed uit’, aldus technisch directeur Ted van Leeuwen tegenover Voetbal International.

De afgelopen maanden van Reis bij Vitesse waren zeer wisselvallig. De voormalig PSV’er kwam tot negen competitieduels, voornamelijk als invaller, waarin hij niet wist te scoren. Woensdag bewees Reis dan toch dat hij het scoren nog niet verleerd is. Tijdens het trainingskamp van de Arnhemse club in Suriname scoorde hij twee keer in het oefenduel met Guyana, dat Vitesse met 4-2 won.

Behalve Reis, hoopt Vitesse ook een aantal andere spelers uit de huidige selectie te binden. Met Tomás Kalas en zijn club Chelsea werd onlangs een akkoord bereikt over een nieuwe huurperiode van een jaar. Vitesse wil eveneens verder met de van Schalke 04 gehuurde Anthony Annan.

Vitesse neemt in ieder geval wel afscheid van Raio Piiroja, Jeroen Drost, Julian Jenner, Kevin van Diermen, Stanley Aborah en Ulises Dávila. Laatstgenoemde keert terug naar Chelsea. ‘In grootte zullen we hetzelfde blijven, wat inhoudt dat we van 25 spelers uitgaan’, zegt Van Leeuwen. ‘Maar dat hangt ook af van wat er vertrekt. Er is wel wat interesse hier en daar voor onze spelers, maar concreet heeft zich nog geen club bij ons gemeld.’

VI

Hoofdsponsor: