15 april 2011 In de media

Vitesse wil zich veilig spelen

Na de winterstop won Vitesse vier van zijn zes thuisduels. De andere twee eindigden in een gelijkspel. Een puike serie die bekroond kan worden door winst op FC Groningen.

Directe concurrent Excelsior speelt uit tegen NAC. Bij een verlies van de Kralingers in Breda en winst van Vitesse in GelreDome, staat Excelsior op negen punten met nog drie duels te gaan in de competitie. Vitesse is dan zo goed als veilig. Bovendien komt Excelsior in de laatste speelronde van de competitie nog naar Arnhem.

Vitesse wil de ongeslagen status in GelreDome van dit jaar voortzetten. De onderlinge statistieken zijn nadrukkelijk in het voordeel van de Arnhemmers.

<BR><BR>

“We zijn thuis sterk en we willen dit volhouden”, zei trainer Albert Ferrer vrijdag. “We moeten er meteen bovenop zitten, maar het wordt een moeilijke wedstrijd. FC Groningen is een prima tegenstander. Maar mijn gevoel is goed. In Groningen speelden we ondanks de 4-1 nederlaag ook een uitstekende wedstrijd.” 

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Room; Yasuda, Kashia, Van der Struijk, Büttner; Riverola, López, Matic; Van Ginkel, Bony, Aissati.

Tegenstander FC Groningen hoopt nog op de vierde plaats in de competitie, welke recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal. De huidige nummers vijf (AZ) en vier (ADO Den Haag spelen een onderling duel in Alkmaar en zullen elkaar punten afhandig maken. De Groningers staan op vier punten van ADO Den Haag.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: