27 maart 2010 In de media

Vitesse wint cruciaal duel met 2-1

Vitesse heeft de cruciale wedstrijd tegen Willem II met 2-1 gewonnen.
Voor aanvang van het duel was er een minuut stilte voor de overleden Dick Velthuizen, vader van Vitesse-doelman Piet Velthuizen. De Arnhemmers nemen het initiatief. Het eerste schot op doel is van Demouge. Pluim kreeg even later een betere kans. Hij kopte over. Na een kwartier gaat Hofs alleen op het doel af. Hij schiet tegen Aerts op. Boutahar schiet Willem II op 0-1 als de hele Vitesse verdediging staat te kijken naar een voorzet van Van der Struijk. Vijf minuten voor rust maakt Greene met een mooie volley van zestien meter 1-1. Büttner mikt in blessuretijd nog een vrije trap net naast.

In de tweede helft schiet Claudemir voorlangs. De meeste dreiging komt ook nu van Vitesse. Na een een uur heeft Velthuizen een prima reflex op het schot van Van der Heijden. Ook het vrije schot van Donald, uit de corner die volgt, maakt de Vitesse doelman onschadelijk. Een paar minuten later is Velthuizen weer twee keer alert om vrije kansen voor Willem II. Op een vrije trap van invaller Kaya treft Nilsson de lat, uit de rebound vindt Pluim doelman Aerts op zijn weg. Invaller Santi Kolk maakt direct na zijn entree 2-1 met een vrije lob. De slotfase is een nerveuze bedoening, maar Vitesse komt niet meer serieus in de problemen.