31 oktober 2012 In de media

Vitesse wint eenvoudig van Topklasser Staphorst

Vitesse heeft woensdagavond zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van de KNVB beker. Het elftal van Fred Rutten was in eigen huis met 4-0 te sterk voor zaterdag Topklasser Staphorst, dat geen vuist kon maken tegen de huidige nummer drie van de Eredivisie.
Na twee minuten spelen werden aan alle goedbedoelde aspiraties van Staphorst een einde gemaakt. Wilfried Bony schoot op aangeven van de van Chelsea gehuurde Gaël Kakuta de bal voorbij doelman Alfred Knoll. In de openingsfase lag er voor de Arnhemse formatie veel ruimte voor de vleugelverdedigers om mee op te komen, maar tot grote kansen leed dat niet.

In de twintigste minuut was er een kans voor de bezoekers, maar Theo Janssen voorkomt de gelijkmaker door de bal net voor de doellijn weg te schieten. Na ruim een half uur spelen werd het veldoverwicht van de Eredivisieclub verder uitgedrukt in de score. Na aangeven van de Japanse verdediger Michihiro Yasuda was het wederom de Ivoriaan Bony die het doel wist te vinden.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld gelijk aan die in de eerste helft. Vitesse kende weinig moeite met Staphorst, maar was onzuiver in de afwerking. Onder andere Renato Ibarra en de ingevallen Jonathan Reis kregen mogelijkheden, maar het duo kon Knoll niet verschalken.

Een kwartier voor tijd was er toch een reden tot juichen voor de ruim zevenduizend supporters die op de wedstrijd waren afgekomen. Reis zorgde voor de 3-0 op het scorebord op aangeven van Dan Mori. In de slotfase zorgde Davy Pröpper met een afstandschot voor de 4-0 einduitslag.