20 november 2010 In de media

Vitesse wint eerste wedstrijd onder Ferrer

Ferrer heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Vitesse gewonnen. In GelreDome ontdeed de Arnhemse ploeg zich zaterdagavond moeizaam van Heracles: 2-0.


Vitesse opende sterk, in het nieuwe 4-3-3 systeem dat de debuterende Ferrer zijn team laat spelen. Davy Pröpper, de beste man op het veld, bekroonde al na vijf minuten een fraaie individuele actie met een uithaal in de verre hoek: 1-0.

Daarna speelde Vitesse bij vlagen goed, maar het overwicht verdween in de tweede helft. Op karakter, en doordat Everton namens het onthutsend zwakke Heracles voor open doel miste, hield Vitesse de voorsprong vast. In de slotfase besliste invaller Dalibor Stevanovic de partij, op aangeven van Wiljan Pluim: 2-0. Kort daarvoor had Genaro Snijders al een grote kans op de tweede treffer laten liggen.

Ferrer (40) maakte zijn eerste wedstrijd mee als trainer. De Spanjaard leefde nadrukkelijk mee met zijn spelers, voor de dug-out, vaak zelfs met een voet in het veld. De coach moest na een klein uur wisselen, toen zijn controlerende middenvelder Laryea Kingston uit viel met een blessure.

Nemanja Matic, opvallend gepassend, kwam hem vervangen. Ook Julian Jenner ging gehavend naar de kant en nadat Vitesse al drie keer had gewisseld, moest Frank van der Struijk per brancard worden afgevoerd met een ogenschijnlijk zware kwetsuur.

Vitesse-Heracles 2-0 (1-0)
5. Davy Pröpper 1-0, 86. Dalibor Stevanovic 2-0.

Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Caldirola; Aissati, Kingston (54.Matic), Pröpper; Jenner (69.Stevanovic), Pedersen (60.Pluim) en Snijders.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: