16 oktober 2011 In de media

Vitesse wint Gelderse derby

Felle duels bij NEC-VItesse. Nijmegen – Vitesse heeft tegen de verhoudingen in de Gelderse derby tegen NEC gewonnen. In de Nijmeegse Goffert werd het 0-1 voor de Arnhemmers. Giorgi Chanturia tekende voor de enige treffer. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer toonde liefst drie keer rood.
De eerste helft van de derby kenmerkte zich vooral door slordig spel aan beide kanten. Al was NEC lange tijd wel de iets betere ploeg. En waar de volle Goffert na kleine kansjes voor Melvin Platje en Krisztián Vadócz eigenlijk wachtte op een goal voor de thuisploeg, speelde Chanturia zichzelf in de 34e minuut vrij en schoot knap de 0-1 achter Gábor Babos.

Na rust kwam de derby pas echt tot leven. Nick van der Velden had al direct een goede kans op de 1-1, maar de middenvelder schoot tegen Piet Velthuizen op. Nauwelijks twee minuten later moest Wilfried Bony de voorsprong van Vitesse verdubbelen, ware het niet dat de spits een voorzet van Marco van Ginkel helemaal verkeerd raakte.

NEC zette Vitesse flink onder de druk, waardoor de Arnhemmers er amper nog uitkwamen. Na een klein uur gaf Chanturia linksback Kevin Conboy een kopstoot, die vervolgens een klap uitdeelde aan de doelpuntenmaker. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer gaf beide spelers de rode kaart.

Opnieuw volgde een fase waarin NEC dichtbij een doelpunt was. Zeker toen ook Vitesse-speler Stanley Aborah in de 77e minuut rood kreeg, hoopte De Goffert op meer. NEC kreeg ook wel kansen, maar Velthuizen hield zijn ploeg met kunst- en vliegwerk op de been. Bony had nog twee grote kansen op 0-2, maar verzuimde te scoren.

Een kwartier voor tijd kreeg ook Vitesse-speler Stanley Aborah nog rood.