3 april 2011 In de media

Vitesse wint Gelderse derby met 2-1

Vitesse heeft zondag in GelreDome met 2-1 gewonnen van NEC. In de eerste helft zette Wilfried Vitesse al vroeg op 1-0. Na de 1-1 van Goossens was het invaller Marcus Pedersen die met een kopbal tien minuten voor tijd de eindstand bepaalde.
Vitesse startte tegen NEC in een 4-4-2 opstelling met Wilfried en Van Ginkel als spitsen. De Arnhemmers startten sterk en dit resulteerde in wat gevaar voor het doel van Jasper Cillissen. Ook NEC liet in de beginfase zien te willen voetballen in GelreDome. Toch was Vitesse sterker in het begin van de wedstrijd en was dan ook de enige ploeg die kansen creëerde.

In de 12e minuut profiteerde Wilfried van balverlies bij NEC achterin en stond oog in oog met Cillissen. De Ivoriaan bleef koelbloedig en schoot de bal schitterend in het doel: 1-0. Hiermee liet Wilfried al vroeg in de wedstrijd zien van grote waarde te zijn voor Vitesse. Sterk, balvast en doeltreffend!

De ploeg van Albert Ferrer bleef druk zetten en creëerde nog enkele kansen, maar echt gevaarlijk
werd het niet meer. Het eerste wapenfeit van NEC was er in de 24e minuut. Een vrije trap van Schöne spatte uiteen op de bovenkant van de lat. Na een sterke eerste 25 minuten was het daarna vooral NEC dat het spel maakte. De Arnhemmers lieten zich bewust inzakken en probeerde gevaarlijk te worden uit de omschakeling. Dit lukte een aantal keer goed, echter tot grote kansen leidde het niet. Dankzij een scherpe defensie werd er geen kansen weggeven de eerste helft.

De eerste tien minuten van de tweede helft zette NEC druk op het doel van Eloy Room. Echt ingrijpen hoefde de keeper van Vitesse niet. Na enkele aanvallen over en weer was NEC in de 57e minuut het dichts bij de gelijkmaker. Uit een counter zette George Vleminckx vrij in het strafschopgebied. De Belg had overzicht en speelde de bal terug. Chatelle liep te hard en kon niet meer bij de bal. In de tegenaanval had Vitesse lang balbezit en uiteindelijk kon Wilfried nog schieten. Zijn schot ging twee meter over het Nijmeegse doel.

In de 66e minuut valt de gelijkmaker dan toch. John Goossens knalt een bal van twintig meter achter Eloy Room. Na deze treffer nam Vitesse het heft weer in handen. Twee minuten na de 1-1 is het Yasuda die een goede voorzet aflevert. Wilfried kwam net te laat en zag de bal aan zijn hoofd voorbij gaan. Een kwartier voor was Vleminckx dicht bij de 2-1 voor de bezoekers. Van dichtbij kreeg hij, een afvallende bal, niet goed onder controle en schoot voorlangs.

Tien minuten voor tijd kwam Vitesse op een 2-1 voorsprong. Aissati speelde na een goede actie de keeper van NEC uit en kon vanaf de achterlijn voorgeven. Zijn voorzet werd door invaller Pedersen in het Nijmeegse doel gekopt. De slotfase van de wedstrijd was nog spannend, maar Vitesse gaf de voorsprong niet meer weg en won in eigen huis met 2-1 van NEC.