20 november 2010 In de media

Vitesse wint met 2-0 van Heracles Almelo

Vitesse heeft haar eerste wedstrijd onder Albert Ferrer met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo. Het eerste doelpunt werd al na vijf minuten gemaakt door Davy Pröpper. Vlak voor tijd besliste invaller Stevanovic de wedstrijd door de 2-0 binnen te tikken. Door deze zege gaat Vitesse Heracles voorbij op de ranglijst.

Vitesse startte tegen Heracles in een 4-3-3 opstelling met Kingston als controlerende middenvelder en Caldirola als vervanger van de geschorste Büttner. Kingston maakte zijn debuut in het shirt van Vitesse. Gelijk vanaf de eerste minuut was duidelijk dat de Arnhemmers deze wedstrijd aan wilden vallen. Dit resulteerde al binnen vijf minuten in een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Genaro Snijders kwam terecht bij Davy Pröpper en na een mooie individuele actie schoot de middenvelder de bal met links in de verre hoek achter Pasveer.

Na een kwartier spelen werd Heracles wat gevaarlijker, maar echt tot kansen kwamen de bezoekers nog niet. Vitesse werd na een klein half uurtje spelen weer gevaarlijk. Ismaïl Aissati probeerde het van afstand, maar zijn bal ging net naast de verkeerde kant van de paal. De eerste kans voor Heracles was pas na ruim een half uur spelen. Een afstandschot van Douglas werd onderweg aangeraakt door een verdediger van Vitesse en ging zo naast de goal van Eloy Room.

Na rust ging Vitesse direct op zoek naar de tweede treffer. Julian Jenner kon voorgeven van rechts, maar zijn voorzet werd door Aissati gemist. Heracles Almelo werd in het eerste kwartier na rust enkele keren gevaarlijk, maar Eoly Room hoefde zich geen één keer te strekken. Na 54 minuten moest debutant Laryea Kingston geblesseerd het veld verlaten. Het laatste half uur werd de controlerende positie op het middenveld door Matic overgenomen.

Een kwartier voor tijd liet Vitesse zich weer zien voor de goal van Heracles. Twee keer was het Genaro Snijders die Vitesse op 2-0 had kunnen zetten. In de 86e was het dan toch raak. Invaller Stevanovic werd door Pluim alleen voor Pasveer gezet. ‘Dado’ bleef rustig, omspeelde de keeper van de bezoekers en tikte de bal rustig in het lege doel: 2-0. Vlak voor tijd moest Frank van der Struijk geblesseerd naar de kant. Omdat er al drie keer was gewisseld speelde Vitesse de laatste vier minuten met tien man. In de slotfase waren Matic en Aissati nog dichtbij 3-0, maar het bleef zaterdagavond bij 2-0 in GelreDome. Zo is de eerste overwinning onder leiding van de nieuwe technische staf een feit.