27 maart 2010 In de media

Vitesse wint met Velthuizen van Willem II

Piet Velthuizen woonde zaterdag eerst de uitvaart van zijn vader bij en verdedigde daarna het doel van Vitesse.
De keeper speelde een uitstekende wedstrijd en had met een aantal knappe reddingen een redelijke groot aandeel in de eerste zege (2-1) van zijn ploeg in negen wedstrijden.

Vitesse nam door de zege afstand van de onderste plaatsen in de eredivisie. Het verschil met nummer zestien ADO den Haag is gegroeid tot drie punten. Willem II, de nummer voorlaatst, heeft vier punten minder dan de opponent uit Gelderland. Vitesse begint woensdag bovendien nog met een gelijke stand (1-1) aan de tweede helft van het vorige week na overvloedige regenval gestaakte duel met Feyenoord.

Velthuizen mocht van trainer Theo Bos zelf beslissen of hij speelde. "Ik begrijp wel dat hij wilde beginnen”, zei de oefenmeester. „"k heb als speler ook ooit voor zo’n beslissing gestaan. Ik ben toen ook gaan voetballen. Je moet toch weer verder. Daarbij willen ouders ook altijd dat kinderen hun beroep goed uitoefenen. Ze zijn vaak ook de meest trouwe supporter van een voetballer.”

Velthuizen beleefde aanvankelijk een vrije eenvoudige wedstrijd. Vitesse domineerde en speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander. Nicky Hofs en Lasse Nilsson misten goede kansen op de openingstreffer. Willem II benutte het eerste kansje op de openingstreffer wel. Civard Sprockel liet zich makkelijk uitspelen door Frank Demouge, die op doelman Velthuizen stuitte. De keeper van Vitesse had geen antwoord op de inzet van Said Boutahar (0-1).

De supporters van Vitesse uitten luidkeels hun onvrede over hun ploeg. Ze stopten in de 41e minuut met joelen en fluiten nadat Serginho Greene de thuisclub met een schitterend doelpunt op gelijke hoogte bracht: 1-1. Vitesse was ook in de tweede helft de betere ploeg. De beste kansen waren echter voor Willem II. Velthuizen redde knap op doelpogingen van Mitchell Donald, Jan Arie van der Heijden en Stef Nijland.

Scheidsrechter Eric Braamhaar verzuimde in de 71e minuut een zware overtreding van Danny Schenkel op Nicky Hofs met een strafschop te bestraffen. Nilsson schoot daarna op de lat, waarna invaller Santi Kolk de wedstrijd met een prachtig schot besliste (2-1).