15 mei 2010 In de media

Vitesse wint oefenduel van FC Union Berlin

Vitesse heeft zaterdagmiddag de oefenwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin met 2-1 gewonnen. Na een doelpuntloze eerste helft kwam Vitesse na rust nog wel op achterstand, maar door treffers van Santi Kolk en Roy de Ruiter won Vitesse uiteindelijk in Berlijn.

In het sfeervolle ‘An Der Alten Försterei’ stadion begon Vitesse goed aan de wedstrijd. De Arnhemmers hadden meer balbezit en kwamen er af en toe gevaarlijk uit tegen de fysiek sterke Duitsers. De beste kans voor rust was voor Claudemir. Na een goede actie van Santi Kolk schoot de Braziliaan de bal op de kruising.

In de tweede helft kwam Union Berlin tegen de verhouding in op voorsprong. Bovendien had het doelpunt van Karim Benyamina afgekeurd moeten worden, omdat de voorzet van Chinedu Ede al over de achterlijn was geweest. Daarnaast is het maar de vraag of de kopbal van Benyamina over de doellijn was geweest. De scheidsrechter had beide incidenten schijnbaar niet goed waargenomen en keurde het doelpunt goed, ondanks protesten van enkele Vitesse-spelers

Tien minuten later kreeg Union een penalty cadeau na een vermeende handsbal van Jeroen Drost. Eloy Room hielp niet mee aan een Duits feestje en ronselde de bal uit de linker beneden hoek. Een kwartier voor tijd kwam Vitesse op gelijke hoogte. Santi Kolk rondde een goede aanval van Vitesse koelbloedig af. Invaller Roy de Ruiter bepaalde acht minuten voor tijd de eindstand: 1-2. De Ruiter stond pas vier minuten in het veld en schoot de bal schitterend achter Union-doelman Glinker. Deze treffer was genoeg voor een verdiende overwinning in Berlijn.

Roy de Ruiter was na afloop tevreden met zijn winnende treffer. “Ik ben er ontzettend blij mee. Ik prikte hem in de verre hoek. Het klinkt makkelijk, maar je moet het natuurlijk wel doen”, aldus de trotse matchwinner.

1. FC Union Berlin – Vitesse 1-2 (0-0)
’58 Benyamina 1-0, ’73 Kolk 1-1, ’82 de Ruiter 1-2

Scheidsrechter: Bastian Dankert
Toeschouwers: 3.500