6 september 2012 In de media

Vitesse wint oefenduel van FC Volendam: 4-1

Vitesse heeft donderdag 6 september het oefenduel tegen FC Volendam met 4-1 gewonnen. Door doelpunten van Janssen, Reis en Van der Heijden stond het bij rust 3-1.
Het doelpunt van de bezoekers werd gemaakt door Kramer. In de tweede helft bepaalde Hofs de eindstand met een magistrale lob.

Zonder een groot aantal afwezigen, in verband met interland verplichtingen op een groot aantal plekken in de wereld, begon Vitesse goed aan het duel. Janssen droeg bij afwezigheid van de vaste captain Kashia de aanvoerdersband. De middenvelder zette de Arnhemmers na tien minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Janssen nam de bal aan, maakte één beweging en schoot de bal keihard in het doel. Zijn eerste treffer in het geel-zwart na zijn terugkeer vorige week. Nog net binnen het kwartier verdubbelde Reis, die in de spits speelde, de score. De Braziliaan tikte de rebound van een schot van Qazaishvili binnen.

Na twee goede reddingen van Eloy Room op een voorzet en een afstandsschot, was het in de 25e minuut toch raak voor de bezoekers. Kramer schoot de bal vanaf de rechterkant fraai achter Room. Vlak voor rust werd een schot van Qazaishvili door doelman Pistoor tot corner verwerkt. Janssen nam de hoekschop en Van der Heijden kopte bij de eerste paal de 3-1 in de verre hoek binnen.

In de tweede helft werd er door beide ploegen veelvuldig gewisseld. Na tien minuten spelen stuurde Qazaishvili de diepgaande Hofs weg aan de linkerkant. De middenvelder twijfelde niet en verschalkte de uitkomende doelman met een prachtige lob. Nieuwe aanwinst Gaël Kakuta maakte in de 69e minuut zijn debuut. De Fransman kwam in het veld voor Janssen en speelde de laatste twintig minuten centraal op het middenveld.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Volendam nog een aantal kansen. Na balverlies in de verdediging ontstond een authentieke scrimmage voor de ogen van Room. Tuijp schoot de bal tegen de paal en via Room kwam de bal bij Tol. De invaller schoot de bal tegen de lat, waarna Van der Heijden kon uitverdedigen. Het slotakkoord van de wedstrijd was ook voor een invaller. Jeffrey Book probeerde het van dichtbij, maar Eloy Room stond op de juiste plaats en redde knap met zijn voeten.

Vorig seizoen eindigde een oefenduel tegen FC Volendam in 6-6. Ditmaal won Vitesse vrij gemakkelijk van de club uit de Jupiler League. De ploeg van trainer Hans de Koning staat na vier wedstrijden op een keurige derde plaats.

Vitesse vs FC Volendam: 4-1 (3-1)
’11 Janssen 1-0, ’15 Reis 2-0, ’25 Kramer 2-1, ’43 Van der Heijden 3-1, ’55 Hofs 4-1

Vitesse
Room, Vink, Morais (’46 Berends), Van der Heijden, Van Aanholt (’68 Anderson), Janssen (’69 Kakuta), Cziommer, Hofs, Chanturia, Reis (’60 Hadzic), Qazaishvili (’71 Darri)
Niet gebruikt: Sebastiaan van der Sman

FC Volendam
Pistoor, Tol, Schilder, Schouten (’56 De Lange), Roi, Schwiebbe (’56 Bakkenes), Coster (’69 Burleson), Fafiani (’56 Tol), Kramer (’56 Kuwas), Tuijp (’71 Bok), Marengo
Niet gebruikt: Jasper van Gelderen

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: