29 september 2012 In de media

Vitesse wint ook in Utrecht

Vitesse heeft zaterdagavond in de eredivisie van FC Utrecht gewonnen. In de Domstad werd het 1-2 voor Vitesse.
Het begin van het duel met FC Utrecht verliep voor Vitesse niet gladjes. In de eerste minuten waren er direct enkele hachelijke momenten in het strafschopgebied van de Arnhemmers. Vitesse doorstond het echter zonder kleerscheuren.

Vitesse-aanvoerder Guram Kashia kreeg even daarop een kans om 0-1 binnen te koppen uit een vrije trap. Zijn kopbal was echter niet gevaarlijk.

Utrecht bleef gevaarlijk, terwijl Vitesse de spitsen Wilfried Bony en Jonathan Reis niet goed in stelling wist te brengen. Na ruim een half uur probeerde Bony het vanaf twintig meter met een schot dat naast ging.

Vitesse toont zijn klasse
Na rust was Vitesse opeens dichtbij een doelpunt. Jonathan Reis schoot na een fraaie aanval op de lat. Het bleek de voorbode van de openingstreffer want niet veel later schoot Van Ginkel de 0-1 binnen.

Zonder te domineren scoorde Vitesse een paar minuten later ook 0-2. Bony die de eerste goal al knap voorbereidde toonde zijn klasse en scoorde.

Utrecht scoort
Vitesse had de drie punten daarmee nog niet binnen. Jacob Mulenga, die daarvoor al minutenlang hartstochtelijk was toegezongen door het thuispubliek maakte 1-2. Utrecht geloofde er weer in en ging op zoek naar de gelijkmaker.

Van Ginkel
Aan de andere kant werd een treffer van Marco van Ginkel afgekeurd. De Vitesse-middenvelder benutte de rebound uit een inzet van Havenaar, maar stond buitenspel. Van Ginkel miste vervolgens de kans om de wedstrijd te beslissen toen hij alleen vrij voor de keeper kwam.

In de slotfase ontsnapte Vitesse tot tweemaal toe nog aan de gelijkmaker van Utrecht. Een tegentreffer kwam er niet en dus blijft Vitesse tweede op de ranglijst.

FC Utrecht – Vitesse 1-2

Aanvang: 19:45 uur

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Kalas, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Ibarra (77. Cziommer), Van Ginkel, Janssen, Havenaar; Bony en Reis (88. Pröpper).

56. Van Ginkel 0-1