20 december 2011 In de media

Vitesse wint strijd om Havenaar

Vitesse heeft de strijd met het Duitse Wolfsburg en VfB Stuttgart om de handtekening van aanvaller Mike Havenaar (24) gewonnen. De Arnhemse club wil de transfer van de 1.94 meter lange spits uit Japan, die voor 2,5 jaar tekent, vandaag bekend maken.
 Havenaar viert op dit moment nog vakantie in Hawaï. Toch hield hij vanaf zijn vakantieadres goed contact met de leiding van Vitesse.

Uiteindelijk heeft hij zelf de knoop doorgehakt en doorgedrukt dat hij naar Nederland verhuist.Op de zoon van oud-doelman Dido Havenaar werd druk uitgevoerd om met zijn fysieke kracht en lengte voor de Duitse Bundesliga te kiezen. Bij Wolfsburg en Stuttgart lagen uitstekende contracten voor hem klaar. Havenaar is echter gecharmeerd geraakt van de toekomstplannen die Vitesse heeft.

Transfervrij
De Arnhemmers hebben veel moeite gedaan om Havenaar enthousiast te maken. Technisch directeur Ted van Leeuwen is enkele malen naar Azië afgereisd en die moeite lijkt te zijn beloond. Havenaar komt transfervrij over van de club Ventforet Kofu, waar zijn contract was afgelopen. Hij meldt zich kort na Nieuwjaar in Arnhem en gaat vanaf 3 januari trainen op Papendal. Daarna gaat hij meteen mee op trainingskamp met de selectie van trainer John van den Brom. Hij is dan direct speelgerechtigd voor Vitesse, dat Mart Lieder van amateurclub Purmersteijn een contract tot 2013 heeft gegeven.

Telegraaf

Hoofdsponsor: