5 maart 2011 In de media

Vitesse wint treurig voetbalduel tegen VVV: 2-0

Vitesse heeft vanavond het degradatieduel in Gelredome met 2-0 gewonnen van medekandidaat VVV.

Albert Ferrer begon dit keer met een 4-6-0-opstelling en ondanks het feit dat de Spanjaard vanaf de eerste seconde langs de lijn ijsbeerde, druk zwaaiend met zijn handen, was er niets te beleven in de eerste helft. Als speler moet je volgens mij helemaal gek worden van een dergelijke coaching, daar zijn trainingen voor, lijkt me.

Een afstandsschot van Ismail Aisatti na ongeveer 30 minuten was het enige noemenswaardige feit. De bezoekers uit Venlo werden gaandeweg steeds brutaler, zonder echt gevaarlijk te worden.

Vlak na de rust zette Marco van Ginkel goed door na een pass van achteruit en het was zijn verdienste dat de thuisclub toch op voorsprong kwam. Daarna kwam er wat meer voetbal in de wedstrijd. Jordi Lopez miste een enorme kans en zag tot zijn opluchting dat 1 minuut later Eloy Room de bal uit zijn doel ranselde. Vitesse deed wel pogingen gevaarlijk te worden, maar het verzandde grotendeels in goede bedoelingen.

Marco van Ginkel was nog wel gevaarlijk met enkele kopballen, maar aan de andere kant schoot VVV net naast en invaller Uchebo vanuit kansrijke positie keihard over. In de slotfase vestigde invaller Marcus Pedersen nog de aandacht op zich. Hij werd eerst in kansrijke positie neergelegd, maar de toegekende vrije trap van Riverola (waarom mag de jonge Spanjaard in vredesnaam alle vrije ballen en het merendeel van de corners nemen?) belandde in de muur. Een bekeken knal van afstand van Pedersen kon door doelman Begois maar nauwelijks tot corner worden verwerkt.

In de extra tijd zorgde Aisatti uit een scrimmage nog voor de 2-0, waarmee Vitesse drie belangrijke punten pakte. Voor ons als toeschouwer was er wederom weinig te genieten.

Vitesse – VVV-Venlo 2-0 (0-0)

48. Van Ginkel 1-0, 90. De Regt 2-0 (eigen doelpunt).

Opstelling Vitesse: Room; Yasuda, Kashia, Rajkovic, Büttner; Matic (79. Pedersen), Aissati, López; Pröpper, Van Ginkel, Riverola.