8 januari 2010 In de media

Vitesse ziet HSV winnen van Kayserispor

Onder toeziend oog van de voltallige technische staf en enkele sponsors van Vitesse wist HSV donderdagavond met 3-0 te winnen van Kayserispor.
Na 45 minuten voetbal in het WOW Football Center van Antalaya, waar het aanmerkelijk rusiger was dan een dag eerder, wisten beide ploegen niet te scoren. Na rust liepen de Hamburgers uit naar een uiteindelijk verdiende 3-0 zege door treffers van Trochowski (strafschop), Boateng en Arslan. Bij de laatste twee doelpunten vervulde invaller en oud-spits van FC Groningen, Marcus Berg, een belangrijke rol.

Kayserispor kreeg rond de 70e minuut, bij de stand van 1-0, een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar een kopbal belandde op de paal. In de slotfase nam de druk van de Turken meer en meer toe en werd ook de topscorer van de Turkse competitie, Aziza Makakula, in het veld gebracht. De Duitsers wisten echter te profiteren van de ruimte en sloegen in de 81e en 85e minuut genadeloos toe. Door dit resultaat speelt Vitesse aanstaande zaterdag om 17.00 uur lokale tijd (16.00 uur Nederland) om de 3e en 4e plaats tegen Kayserispor.

Theo Bos was onder de indruk van beide ploegen. "HSV is gewoon een absolute topploeg, maar Kayserispor wist het ze kanp lastig te maken. Ook die ploeg is sterk, zowel fysiek als technisch. Niet voor niets staan ze hoog in de Turkse competitie. Een ploeg die niet zomaar even verslaan, maar wel een goede ploeg om een wedstrijd tegen te spelen."

Kayserispor – HSV 0-3
’53 Trochowski (pen.) 0-1; ’81 Boateng 0-2; ’85 Arslan 0-3