13 augustus 2010 In de media

Vitesse zonder Dado naar Amsterdam

Theo Bos moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen Ajax stellen zonder Dalibor Stevanovic. De Sloveen blesseerde zich tegen ADO Den Haag aan zijn enkel en is niet tijdig hersteld.
Theo Bos: "Dalibor kreeg vorige week een flinke schop op zijn enkel. Hij is nog wel afgereist naar Slovenië (midweekse interlands, red.), maar op dinsdag belde hij al dat het niet ging. Hij is tot vandaag daar gebleven om zijn enkel met specialistisch materiaal te laten behandelen. Ajax komt helaas te vroeg voor hem. Zeer jammer", vervolgt Bos. "Dalibor heeft een prima voorbereiding gespeeld, was ook tegen ADO van grote waarde en is met zijn ervaring belangrijk voor deze jonge ploeg."

Positief nieuws is de terugkeer van Marco van Ginkel. De middenvelder is hersteld van de ziekte van Pfeiffer en zal naar alle waarschijnlijkheid de plaats innemen van de geblesseerde Stevanovic. Theo Bos reist zaterdag met zeventien spelers naar Amsterdam voor het treffen met Ajax. Volgens Theo Bos heeft zijn ploeg weinig te verliezen, maar is de inzet wel om Ajax pijn te doen.

"Weinig mensen zullen ons een kans geven tegen Ajax. Natuurlijk hebben zij meer kwaliteit, maar dat hadden ze ook tegen PAOK. In twee wedstrijden krijgen ze vier goals tegen en spelen ze twee keer gelijk. FC Twente was vorige week beduidend beter dan Roda JC, maar wint niet. Vanuit een goede organisatie willen wij, waar mogelijk, Ajax pijn doen."

Blessures: Molhoek, Kaloglu, Van Diermen, Jenner, Stevanovic

Vermoedelijke opstelling:
Velthuizen, Van der Struijk, Sprockel, Caldirola, Drost, Snijders, Pröpper, Van Ginkel, Büttner, Pluim, Nilsson

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: