13 februari 2010 In de media

Vitesse zonder Pluim, maar met Lasse Nilsson

Wiljan Pluim ontbreekt vanavond in de selectie van Vites­se, dat in GelreDome FC Twente ontvangt. De 21-jarige aanvallende middenvelder haakte gisteren tij­dens de afsluitende training vroeg­tijdig af met een hamstringkwet­suur.

„Ik had er al de hele week last van”, zei Pluim gistermiddag. „Tij­dens een sprint schoot het er van­daag meteen in. Het zal geen scheurtje zijn. Ik vermoed dat het komt door overbelasting.” Pluim laat een mri- scan maken om de ernst van de kwetsuur te achterha­len.

Tegenover het uitvallen van Pluim staat de terugkeer van Lasse Nils­son. De spits miste de wedstrijd bij VVV-Venlo (2-0) door een bles­sure aan de achillespees.
Onur Kaya lijkt hersteld van de sle­pende liesblessure, die hem na de winterstop al enkele keren aan de kant hield. Gisteren trainde de Bel­gische middenvelder voor het eerst weer met de spelersgroep. Hij zit vanavond wel bij de selec­tie, maar begint op de bank.
„ Dit was de eerste keer dat ik weer voluit kon trainen”, aldus de 23-ja­rige spelmaker. „ Er zat spanning op de spieren in de lies, doordat de heup vast zat. Ik heb bijna tien dagen niets gedaan. Daarom vind het wel logisch dat ik op de bank begin.”
 
Vitesse-trainer Theo Bos heeft te­gen Twente niet de beschikking over Rogier Molhoek (enkel) en Si­nan Kaloglu (rug). De Arnhemse oefenmeester hoopt dat zijn elftal zich herstelt na een paar mindere optredens. Eerder dit seizoen toonde Vitesse juist in de ontmoetingen met de topploe­gen zijn fraaiste gezicht. De uit­wedstrijden tegen PSV en FC Twente gingen pas laat verloren (1-0), terwijl de thuiswedstrijd te­gen PSV onlangs een verdienstelij­ke remise opleverde (1-1).
„Het geeft vertrouwen dat we een punt hebben gepakt tegen PSV”, al­dus Bos. „ En zelfs in de uitwed­strijden hebben we toch de contro­le behouden en weinig weggege­ven. Zo zullen we Twente nu ook moeten bestrijden.”
De Gelderlander

Hoofdsponsor: