10 februari 2010 In de media

Vitesse zwijnt op Kasteel

Arnhemmers maken vermoeide indruk en kruipen op valreep naast Sparta
* Arnhemmers komen goed weg met 1-1 bij Sparta.
* Degradatiegevaar ligt op de loer voor falend elftal van trai­ner Theo Bos.
* Invaller Dalibor Stevanovic volgt uitvaller Civard Sprockel op als aanvoerder.

Vitesse heeft drie da­gen na de knappe 0-0 tegen PSV een wanprestatie geleverd bij Sparta. De Arnhemse ploeg mocht van geluk spreken dat Serginho Greene de bal in de 89e minuut nog over de lijn drukte: 1-1.

Trainer Theo Bos van Vitesse bleek een vooruitziende blik te hebben. Hij voorzag een moeilijk avondje in Rotterdam. Dat werd het omdat zijn ploeg een uitgeblus­te indruk maakte. Er zat geen fris­heid in het elftal. Op het zware veld kwamen de Arnhemse combi­naties niet uit de verf en het klei­ne vuurtje uit de eerste helft doof­de al snel. Pas in de slotfase, toen een ontluisterende nederlaag dreig­de, kwam er een vonkje beleving terug. Met als gevolg dat Greene de bal vlak voor tijd nog over de Spartaanse doellijn kon duwen: 1-1.

Daarmee maakte Greene zijn fout bij de 1-0 van Sparta goed. Erik Fal­kenburg mocht in de 59e minuut zo maar inkoppen. Zijn bewaker Greene was het contact met de Spartaanse topscorer volledig kwijt.
Vitesse en Sparta konden voor rust al bepaald niet boeien. De meest opvallende gebeurtenis aan Arnhemse zijde was het uitvallen van aanvoerder Civard Sprockel na 35 minuten. Of meer nog, het in­vallen van de nieuwe aanvoerder: Dalibor Stevanovic. De WK- gan­ger raakte zijn basisplaats kwijt na een schorsing, maar blijkt toch der­de aanvoerder te zijn na Rogier Molhoek en Sprockel.

Met het uitvallen van Sprockel was de Arnhemse ploeg haar ster­ke centrum van de laatste duels kwijt. Kevin van Diermen zat een schorsing uit op de tribune. Hij werd vervangen door Jeroen Drost.

Na het sterke optreden van Vitesse tegen PSV (zondag 0-0) mocht er op de midweekse avond op het Kasteel wat meer Arnhemse po­wer verwacht worden. Vooral in aanvallend opzicht, waar de Spartaanse defensie voortdurend op wankelen stond, was het spel van Vitesse te onzorgvuldig.

Aan de ander kant moest doelman Piet Velthuizen een paar keer zijn mannetje staan. Zonder al te grote problemen bleef hij een uur op de been.
Na de openingstreffer van Falken­burg had Velthuizen het lastiger. Hij ging een keer onder de bal door, maar Ayodele Adeleye kopte de bal tegen de onderkant van de lat. Een minuut later miste Santi Kolk een open kans, hij raakte de bovenkant van de lat.

Met Hofs voor Kaya, ook al ver­moeid ogend, haalde Bos nog een aanvallend kunstje uit. Het leek niet te baten, maar nadat Lasse Nilsson de lat raakte, voorkwam Greene een complete Arnhemse kater.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: