2 oktober 2017 In de media

Vitessenaar Ali kiest voor Saoedi-Arabië

Mukhtar Ali heeft zijn keuze gemaakt. De middenvelder van Vitesse gaat in de interlandweek op stage met het nationale team van Saoedi-Arabië. Hij is een van de acht spelers van de Arnhemse club, die deze internationale periode uitvliegt.

Ali (19) beschikt over twee paspoorten. De Londenaar heeft ook een Engels paspoort. Hij is opgegroeid bij Leyton Orient in de Engelse hoofdstad en heeft zijn opleiding genoten bij Chelsea. Ali is afgelopen zomer door Vitesse overgenomen van de Britse grootmacht.

Ali maakt deze interlandperiode voor het eerst deel uit van de selectie van Saoedi-Arabië. De WK-deelnemer uit het Midden-Oosten belegt een trainingskamp in Riyadh.

Andere Vitessenaren hebben interlandverplichtingen. Zo gaat Guram Kashia voor de WK-kwalifcatie de strijd aan met Wales (6 oktober, thuisduel) en Servië (9 oktober, uitwedstrijd). Tim Matavz moet met Slovenië tegen Engeland (5 oktober uit) en Schotland (8 oktober, thuis). In de Europese zone speelt Milot Rashica met Kosovo tegen Oekraïne (thuis, 6 oktober) en IJsland (uit, 9 oktober).

Thulani Serero probeert de weg naar Rsualdn 2018 met Zuid-Afrika weer te openen. Bafana Bafana speelt op tegen 7 oktover thuis tegen Burkina Faso.

Vitesse telt drie jeugdinternationals. Julian Lelieveld oefent met Oranje Onder 20 jaar tegen Duitsland (5 oktober) en Polen (9 oktober).

Mitchell van Bergen is geselecteerd voor Oranje Onder 19. Dat speelt voor de EK-kwalificatie op 4 oktober tegen Malta O19, op 7 oktober tegen Hongarije O19 en 10 oktpber tegen Slovenië O19.

Mason Mount is opgenomen in de selectie van Engeland Onder 19. De Britten spelen twee oefenduel: op 6 oktober tegen Tsjechië O19 en op 9 oktober tegen Slowakije O19.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: