17 april 2021 In de media

Vitessenaar Doekhi belt voor bekerfinale niet met zijn oom en Ajaxied Bogarde

Danilho Doekhi heeft voor de bekerfinale van zijn Vitesse tegen Ajax gespeeld is geen contact met zijn oom en oud Ajax-speler Winston Bogarde. “Mijn oom is niet zo met zijn telefoon. Maar na de wedstrijd spreken we elkaar vast wel even. Hopelijk moet hij mij dan feliciteren. Als hij mij al wil horen na een nederlaag.”

Via Jong Ajax naar Vitesse

De Vitesse-verdediger (22) werd 5 jaar geleden door Ajax bij Excelsior werd gescout. Bij Jong Ajax werd hij getraind door zijn oom Winston, oud-voetballer van onder meer Ajax, AC Milan, FC Barcelona en Chelsea, al heeft zijn neef Doekhi daar nauwelijks weet van. “Ik heb hem nooit zien voetballen, daar ben ik te jong voor. Maar ik heb natuurlijk wel oude beelden van hem gezien. Hij heeft me bij Jong Ajax veel tips gegeven. Ook op het mentale vlak heb ik veel van hem opgestoken. Sommige dingen weet je wel, maar dringen beter door als oud-topvoetballers dat vertellen.”

Doekhi werd in zijn tweede seizoen met Jong Ajax kampioen van de eerste divisie en wilde de overstap maken naar de Eredivisie. “Ik hoefde niet weg, maar wilde een stap hoger. Gelukkig kwam Vitesse.”

‘De bekerfinale is alles wat telt. Daarna pas de toekomst’

Danilho Doekhi staat nog één jaar onder contract bij Vitesse. Dat houdt in de praktijk in bijtekenen of een transfer maken. “Het wordt een spannende zomer. Ik sta op een kruispunt en heb ambities”, zegt hij tegen De Gelderlander. “Tegelijkertijd weet ik wat ik hier heb en dat koester ik. Het is ook afwachten welke clubs eventueel voor mij komen. Nu is de bekerfinale het enige wat telt. Ajax is favoriet, maar het is daar echt niet de hele week over de bekerfinale gegaan. En wij doen het dit seizoen heel goed tegen de topclubs. Die graven zich niet in tegen ons, zo krijgen we meer ruimte.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: