22 februari 2021 In de media

Vitessenaar Levi de Weerd richting playoffs voor ticket WK FIFA

Vitesse-eSporter en Team Gullit-speler Levi de Weerd heeft afgelopen nacht de derde Europese kwalificatie gewonnen van de FIFA 21 Global Series op de PlayStation 4. De 16-jarige is daarmee één van de vijf spelers die een kans maakt om Europa te vertegenwoordigen tijdens de FIFA eWorld Cup in de zomer van dit jaar.

Levi de Weerd behoorde tot één van de twaalf spelers die zich vanuit de FIFA 21 Global Series wist te kwalificeren voor de derde Europese kwalificatie. De Nederlander was duidelijk te sterk voor de competitie, want hij wist tot tweemaal toe de Brit Tom “HashtagTom” Leese te verslaan, die afgelopen seizoen kampioen werd van de Britse ePremier League.

De Weerd wordt gezien als één van de beste spelers van Nederland. In de eDivisie werd hij afgelopen met Vitesse seizoen tweede, na een verloren finale tegen Ajax.

Ticket voor de FIFA eWorld Cup

Van over de hele wereld worden er in regionale kwalificaties gestreden voor een ticket richting de FIFA eWorld Cup, dat zoals de naam al doet vermoeden het officiele WK is. Hiervoor vinden afhankelijk van de regio eerst drie tot zes kwalificaties plaats, waarvan de FIFA Champs Cup 3 er één was.

FIFA eWorld Cup Kwalificatie route

De kwalificaties maken gebruik van een zogeheten Double Elimination Bracket; hierdoor lig je na verlies niet meteen uit het toernooi maar heb je de kans om terug te komen via de losers bracket.

Om mee te doen aan de kwalificaties die je punten te halen via bijvoorbeeld de Weekend League of regionale cups. Deze punten tellen mee voor je FIFA 21 Global Series rang, die uiteindelijk bepalen of je naar de regionale kwalificatie mag.

Bron: eSportsclub / Foto's: Vitesse

Hoofdsponsor: